Div teams 0910

9 februari 201000:00

Door Joep Meijsen

The Tuesday Round-up week 20

De Tuesday Round-up is er weer. Met onder meer aandacht voor een bijzonder enthousiaste neo-international, een prijs voor Nijmegen, een indrukwekkende documentaire over de strijd van Henk Göbel tegen kanker en de kijkcijfers van het ijshockey op RTL 7.

Nederland heeft er met Stanislav Nazarov een bijzonder enthousiaste international bij. ‚ÄėIn gedachten heb ik dit shirt al vaak aan gehad', stelt de verdediger die al bijna dertien jaar in Nederland woont in Brabants Dagblad. Hij genoot ook van het spelen van het Wilhelmus voor de wedstrijd. ‚Äė Als ik het volkslied hoor, dan krijg ik een trots gevoel van binnen. Het eerste couplet ken ik helemaal, het tweede voor een deel. Ik vind het een heel mooi lied.'

Teammanager Huub Notten van Geleen heeft zijn aangekondigde vertrek aan het einde van het seizoen afgeblazen. Hij voerde de afgelopen periode gesprekken met de overgebleven bestuursleden van Geleen en enkele zakenmensen en ziet weer perspectief. Hij wil na dit jaar nog vier jaar verder. ‚ÄėMijn hart ligt gewoon bij deze club', aldus de 66-jarige die begin dit jaar een comeback maakte bij Eaters.

Nijmegen Devils is afgelopen weekeinde op het Nijmeegs Sportgala 2010 uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar 2009. De club ontving de prijs uit handen van wethouder Paul Depla. De bekerwinst in 2009 en de geschiedenis van successen met acht landstitels waren belangrijke aanleidingen voor het winnen van de prijs. De avond werd gepresenteerd door oud-ijshockeydoelman Gerry van Campen en oud-schaatster Barbara de Loor.

RTV Drenthe maakte een indrukwekkende reportage (klik) over Henk Göbel, die een gevecht voert tegen kanker. In juli 2009 kreeg de oud-speler van Assen te horen dat er niks meer aan te doen valt. De 48-jarige Göbel is nog steeds actief als assistent-coach van Groningen Grizzlies. Verschillende bekende oud-spelers komen aan het woord.

ESPN America gaat één van de bekendste programma's van de Amerikaanse moederzender ESPN uitzenden, Sportscenter. Het dagelijkse sportjournaal met hoogtepunten van de grote Amerikaanse sporten is dagelijks in een iets aan Europa aangepaste versie te zien tussen acht en negen uur in de ochtend en met een verse editie om half elf 's avonds. De eerste uitzending is op maandag 1 maart.

De kijkcijfers voor het ijshockey op RTL 7 houden in de eerste weken nog niet over. Afgelopen zaterdagmiddag keken 20.000 mensen naar de uitzending om vier uur, op zondagochtend rond half tien kwamen er daar nog veertienduizend bij. In week één waren deze cijfers respectievelijk dertig- en zevenduizend.

Woensdag 10 februari is in de VIP-ruimte van het Tilburgse ijsstadion Stappegoor een infoavond voor vrijwilligers die zich willen inzetten voor het WK ijshockey in april. De organisatie is onder meer nog op zoek naar chauffeurs, gastheren/controleurs, dj's en talloze andere functies. De avond begint om half acht.

Jeremy Hutchins keert volgend jaar terug als instructeur en scheidsrechter. De Amerikaan debuteerde dit jaar in ons land, maar kwam onlangs contractverlenging overeen met de Nederlandse IJshockeybond. ‚ÄėEr zijn hier veel uitstekende officials die erg gemotiveerd zijn. Sommige jongere officials zijn net sponzen. Ze zuigen alle informatie op die ik ze geef', zegt hij in een interview in het blad Scheids.

De offici√ęle kaartenverkoper voor de Olympische Spelen in Nederland heeft een stuk minder reizen verkocht dan verwacht. Uiteindelijk zullen er zo'n drie- tot vierduizend Nederlandse supporters aanwezig zijn in Vancouver, vooral bij het schaatsen. Het bedrijf heeft nog ijshockeykaarten over voor wie nog een last-second-trip wil boeken.

Jeroen van Olphen is terug op de troon van Strafbankkoning. De verdediger van Groningen heeft Brian Mullally achterhaald en staat nu ook op 136 strafminuten. De oud-Flyer deed dit echter in vijf wedstrijden minder. Alwin Assenberg blijft derde met 123 strafminuten, maar voelt de hete adem van Jeff Smith (118) en Bert van den Braak (112) in zijn nek.