The Tuesday Round-up Week 26

De landstitel is vergeven, daarmee komt ook een einde aan weer een seizoen aan Tuesday Round-ups. Gelukkig gaan we snel weer verder met de Round-ups in de aanloop naar het WK in Polen. In deze tjokvolle editie onder meer een opmerkelijk spotje van Amnesty International met Nederlandse ijshockeyers, Alexander Selivanov en de kroning van de Strafbankkoning.

IJshockey.com gaf de afgelopen weken in samenwerking met de ijshockeyschool van Leo van den Thillart een opleiding bij die school weg. Alle ruim vijftig inzenders wisten het antwoord op de vraag bij welke club Van den Thillart in Italië heeft gespeeld, Milaan. Na een loting kwam de 14-jarige verdediger Roy van Aggelen van Zoetermeer Panters als winnaar naar voren. Gefeliciteerd!

In Haagsche Courant reageert Alexander Selivanov teleurgesteld op de uitkomst van de laatste wedstrijd. ‘We startten geweldig. De eerste periode was compleet voor ons. We stonden aan het einde weliswaar 1-2 achter, maar hadden nog veertig minuten te gaan. Geen probleem dus. In de tweede periode hadden we ze in de tang, maar de scheidsrechter nam ongelooflijke beslissingen in ons nadeel. De arbitrage liet niets toe. Zeker in een finale kun je dat niet doen. IJshockey is een fysiek spelletje. Maar goed, we hebben verloren. Daar is niets aan te doen. Ik heb de jongens gezegd dat ze positief moeten blijven en nog vele seizoenen de kans zullen krijgen om deze prijs te winnen.'

Zelf heeft de geboren Rus wel oren naar een langer verblijf bij Den Haag, maar dan alleen als hoofdcoach. Zijn loopbaan als speler zit erop. ‘Hys The Hague is een geweldige club. Misschien wel de meest bijzondere van mijn loopbaan. Ik blijf coachen en zou heel graag hier aan de slag gaan als fulltime coach. Ik houd er niet van om steeds van club en omgeving te veranderen. Zeker niet omdat ik hier geweldige mensen en vrienden om mij heen heb. Volgend seizoen zal ik gaan praten en mijn beslissing nemen. Maar als eerste heb ik nu een vakantie nodig van minstens een maand, want ik ben helemaal uitgeput. Ik wil graag even wat tijd doorbrengen met mijn kinderen. Ik moet er nu voor hen zijn.'

De historische landstitel van Geleen wordt in Limburg uitgebreid gevierd. Voorafgaand aan de wedstrijd Fortuna Sittard - Veendam wordt de selectie van Eaters gehuldigd. Streekomroep Start heeft geluid van Dennis ten Bokkel op het moment dat de 1-7 valt. De website Haagsche Topsport geeft op zijn eigen wijze een samenvatting van de wedstrijd. Rond het slotfeest van Eaters zijn onder meer een kampioenssjaal, een -vlag en een -dvd te koop.

Amnesty International nam afgelopen augustus contact op met Marc Visschers over een rol voor zijn ijshockeyschool Gavis in een nieuw spotje. Amnesty komt in actie voor een groep Roma-zigeuners die door de stad Miercurea Ciuc in Roemenië zijn uitgezet en nu in metalen hutjes naast een rioolzuivering wonen. Visschers heeft samen met trainersstaf Josh Mizerek, Ray Gallagher en Danny Jurgens en de deelnemers aan zijn zomerschool het spotje opgenomen. Amnesty heeft als tegenprestatie een donatie gedaan aan de organisatie van Visschers.

De wedstrijden van het Nederlands team tijdens het komende WK in Heerenveen zijn live te zien via internet. De organisatie heeft daartoe een samenwerkingsverband gesloten met Omroep Friesland. Ron Bertling verzorgt bij het toernooi analyse en discusssie over de wedstrijden van Oranje in de speciale ijshockeypub in Thialf. Het toernooi begint komende zaterdag. IJshockey.com blikt deze week vooruit op het toernooi met bondscoach Robb Serviss.

Jay Latulippe is door de tuchtcommissie van de NIJB voor zes wedstrijden geschorst naar aanleiding van de wedstrijd tegen Eaters op 4 maart. Latulippe vertoonde toen bovenmatig agressief gedrag richting de scheidsrechters. De schorsing geldt ook voor andere Europese competities, mocht Latulippe niet terugkeren naar Tilburg. De zaak tegen Alan van Bentem na het busincident bij de bekerfinale wordt aangehouden tot het openbaar ministerie een besluit heeft genomen over vervolging van Van Bentem.

HK Rus Moscow heeft afgelopen weekeinde het Chris Verwijsttoernooi gewonnen. De Russen, voor het eerst deelnemer, klopten in de finale het Amerikaanse Belmont Hill, dat zijn titel verdedigde. Het Nederlands team won in de strijd om de vijfde plaats van Groot-Brittannië. Herentals klopte gastheer Tilburg met 3-2 in de wedstrijd om de laatste plaats.

Voormalig Eredivisiespeler Michal Rybar hangt zijn schaatsen op 40-jarige leeftijd aan de wilgen. De geboren Tsjech speelde in totaal zes seizoenen in Den Bosch, waarvan twee op het hoogste niveau. Daarnaast verdedigde hij de kleuren van Herentals, Turnhout en Utrecht.

Wie Rybar nog één keer in actie wil zien moet op 31 maart naar het Sportiom in Den Bosch komen. Dan speelt Red Eagles om acht uur 's avonds een vriendschappelijke wedstrijd om sponsors, vrijwilligers en supporters te bedanken voor de steun in 2011-12.

Brian Mullally is in het laatste speelweekeinde toch doorgedrongen tot de top drie van het klassement om de Strafbankkoning. Hij passeerde in de ranglijst de al uitgespeelde Raphael Joly. De positie van de nummers één en twee, Jay Latulippe en Diederick Hagemeijer, blijft ongewijzigd. Daarmee is Latulippe dus de Strafbankkoning 2011/12.

Div Teams 1112

Nog meer ijshockey