Trappers vs kemphanen 160210

16 februari 201000:00

Door Joep Meijsen

Thuisvoordeel Tilburg wankelt

Eindhoven Kemphanen won voor de tweede keer op rij van streekrivaal Tilburg. In Stappegoor scoorde Bohuslav Subr het beslissende penaltyshot. Met de overwinning helpt Kemphanen vooral de achtervolgers in de strijd om de tweede plaats een handje.

Geleen staat nu in verliespunten gelijk met Trappers en heeft woensdagavond een belangrijk duel in Nijmegen op het programma staan. Devils zelf hebben door de nederlaag van Trappers overigens in de resterende drie wedstrijden nog maar één punt nodig om de eerst plaats op de ranglijst vast te houden.

En dan is er nog Den Haag. Die ploeg staat op twee punten van Tilburg, maar ontvangt komende vrijdag de Brabantse ploeg en kan het verschil dus zelf wegwerken en hopen op een misstap van Geleen in de laatste drie wedstrijden. Kortom, de spanning op de ranglijst is om te snijden.

Kemphanen was in Stappegoor grote delen van de wedstrijd de betere ploeg, ging ook met een voorsprong van twee doelpunten de slotfase van de wedstrijd in, maar via treffers van Peter van Biezen en Chris St. Jacques slaagde Trappers er toch in om in ieder geval nog een punt over te houden aan het duel in de met elfhonderd toeschouwers gevulde ijshal in Tilburg.

Trappers kwam in de eerste periode op voorsprong via een shorthanded goal van Marcel Kars. Het duurde tot voorbij de helft van de reguliere speeltijd voor Eindhoven de gelijkmaker wist te produceren. Diederick Hagemeijer, voor het seizoen nog inzet van een conflict tussen Eindhoven en Tilburg, nam deze goal voor zijn rekening.

De in Eindhoven geboren, maar in Goirle bij Tilburg woonachtige international nam vroeg in de derde periode ook de tweede treffer van Kemphanen voor zijn rekening. De tiende treffer van het seizoen voor Hagemeijer. Zijn teamgenoot Tyler Hilbert zorgde er na voorbereidend werk van de sterke Andre Schembri voor dat Eindhoven zelfs op 1-3 kwam. Uiteindelijk moesten echter penaltyshots dus de beslissing brengen.

Tilburg heeft voor vrijdag de uitwedstrijd tegen Den Haag op het programma staan en sluit de reguliere competitie zondag af met een wedstrijd in eigen huis tegen Amsterdam. Eindhoven ontvangt zaterdag in eigen huis Groningen en mag zondag op bezoek bij Geleen. Daarmee oefent de club zelf nog invloed uit op de strijd om de tweede plaats. Belangrijk, want de nummer drie is de tegenstander van Kemphanen in de kwartfinales van de play-offs.