29 oktober 200600:00

Door [email protected]

Tijgers halen Flyers neer

Amsterdam Tijgers sloeg zaterdag een belangrijke slag in de strijd om een plek in de Challenge Cup finale. Jordy van Oorschot en Bohuslav Subr scoorden elk een goal en een assist in de 2-3 winst op Heerenveen Flyers. Den Haag Wolves won in Zoetermeer met 1-21, terwijl Tilburg Trappers in Eindhoven weinig moeite had met de IJsbrekers: 0-18.

Heerenveen - Amsterdam 2-3
De Flyers begonnen voorspoedig aan de wedstrijd. Nog voor het einde van de eerste periode stond de ploeg met 2-0 voor dankzij treffers van Brent Janssen en Brad Wanchulak.

Maar de Flyers konden het momentum niet vasthouden. Halverwege de wedstrijd bracht Bohuslav Subr de Amsterdammers weer terug in de wedstrijd door de 2-1 aan te tekenen. Aan het begin van de derde periode scoorde Jordy van Oorschot de gelijkmaker; zijn eerste doelpunt in Amsterdamse dienst.

Ivy van den Heuvel zette de hoofdstedelingen krap acht minuten voor tijd op met een powerplaygoal op voorsprong. De goal werd gescoord na slechts 12 seconden van een straf voor Justin Bekkering voor hooking.

Amsterdam moest het stellen zonder Vincent, Bertilsson en Hartogs. Matt Korthuis maakte tegen zijn oude ploeg zijn debuut voor de Tigers en tekende direct voor een assist op het eerste doelpunt. Ron Berteling speelde noodgedwongen mee met de selectie.

Amsterdam staat door de winst op 20 punten uit zeven wedstrijden, een punt en een wedstrijd minder dan Den Haag Wolves. Deze twee ploegen ontmoeten elkaar volgende week zaterdag in Den Haag voor de wedstrijd waarin de finaleplek in de Challenge Cup finale naar alle waarschijnlijkheid zal worden bepaald.

Zoetermeer - Den Haag 1-21
De ontmoeting tussen eerste-divisionist Zoetermeer Panters en ere-divisionist Den Haag Wolves was alleen leuk voor de statistieken en misschien nog voor Panter Jasper Kick. De Zoetermeerspeler tekende voor de enige Panters-goal van de avond, terwijl Den Haag de score over de twintig tilde. De 1-21 is de een-na-hoogste score in de Challenge Cup en de tweede keer dat er meer dan twintig doelpunten vallen.

Lou Dimasi tekende voor drie goals en twee assists, terwijl Jan Jaap Natte, Matt Armstrong en Bas de Haan ieder drie goals en één assist lieten noteren. Voor verdediger De Haan zijn het zijn eerste doelpunten in Haagse dienst dit seizoen. Periodestanden in de wedstrijd: 0-6, 0-6 en 1-9.

Eindhoven - Tilburg 0-18
Ook in Eindhoven werd er lustig op los gescoord; de score eindigde voor 130 toeschouwers op 0-18. Doug Stienstra krikte met vier goals en vijf assist zijn puntentotaal voor de Challenge Cup op tot 25 punten. Daarmee heeft hij van alle spelers in de top 10 het hoogste gemiddelde met 3,57 punten per wedstrijd.

Jeroen van den Broek had ook een productieve avond met drie goals en een assist. Aan Eindhovense kant startte Stefan Schoep op goal, maar in de tweede periode mocht Thijs van Broekhoven bij een 0-6 stand zijn plek overnemen. IJsbreker Twan Jonkers en Trapper Diederick Hagemeier mochten tien minuten voor het einde van de wedstrijd gaan douchen met ieder een game misconduct op zak.

Phil Groeneveld maakte zijn debuut voor Tilburg Trappers. De goalie van het Nederlands team bediende in de bank het poortje terwijl de Zweed Emil Lundgren op het ijs de shutout vasthield.

Dordrecht - Utrecht 4-8
Het nog steeds puntloze Dordrecht hield zaterdag tegen divisiegenoot Utrecht lang stand. De Lions kwamen in de eerste vijftig minuten van de wedstrijd vier keer op voorsprong, maar even zo vaak kwam Utrecht weer langszij.

De Dragons sloegen in de 55e minuut hun slag met twee snelle doelpunten van Robert van Laarhoven, waaronder een shorthanded treffer. Daarmee was de genadeklap al uitgedeeld, maar Utrecht maakte er twee minuten voor tijd ook nog 4-8 van.

Robert van Laarhoven tekende voor 3 Utrechtse goals en een assist. Stefan Collard scoorde ook drie keer en Michal Rybar nam de andere twee treffers voor de Domstedelingen voor zijn rekening. Maarten de Groot en JOhnny Larsson assisteerden beiden op 3 doelpunten. Aan de kant van Dordrecht scoorde Edgar Dekker twee maal, terwijl verdediger Joop Visser een goal en een assist voor zijn rekening nam.