24 mei 200600:00

Door Joep Meijsen

Tijgers in zee met bureau

De Amstel Tijgers hebben een overeenkomst gesloten met de Interim Sport. Dit bureau gaat het professioneel management op zich nemen rond ijshockeywedstrijden en andere activiteiten van de Amsterdamse ijshockeyclub.

Dat heeft Amstel Tijgers bekendgemaakt. Interim Sport is een zusterorganisatie van het sportmanagementbureau MetaVolante en organiseert onder meer de European Beach Challenge. Het bedrijf, gevestigd in het wielerstadion Velodrome in Amsterdam, is ook betrokken bij de organisatie van de wielerzesdaagsen in Nederland.

Het inschakelen van het bureau past in het vorig jaar door Amsterdam uitgesproken voornemen om het ijshockey op een professionelere manier op te zetten. Amstel Tijgers wil naast het ijshockey nog een aantal evenementen opzetten in de Jaap Edenhal om zo de exploitatie van de ijshockeyactiviteiten te vergemakkelijken.

Het nieuws over het ijshockey in Amsterdam volgend seizoen is vooralsnog spaarzaam. De club maakte enkele weken geleden alleen bekend niet verder te gaan met Lamonte Polet en Tomas Kalousek. Het driemanschap Tom Hartogs, Chris Eimers en Ron Berteling houdt zich bezig met de samenstelling van de selectie voor komend jaar.

Amsterdam bereikte afgelopen jaar de finale om de beker en de halve finale van de play-offs. Daarbij werd respectievelijk verloren van Tilburg en Nijmegen, waardoor een einde kwam aan de jarenlange dominantie van het Nederlandse ijshockey door Amsterdam. De club startte vorig jaar met een volledig vernieuwde organisatie.