18 april 200600:00

Door Joep Meijsen

Tijgers laat Polet gaan

International Lamonte Polet speelt mogelijk zijn laatste toernooi voor Nederland. De Nederlandse-Canadees krijgt geen nieuw contract aangeboden in Amsterdam en overweegt nu zijn maatschappelijke carrière voorrang te geven. Ook Tomas Kalousek keert in het nieuwe seizoen niet terug in de hoofdstad.

Dat heeft Amsterdam bekendgemaakt. Polet speelde twee seizoenen in de hoofdstad. Het afgelopen jaar kwam hij in 46 wedstrijden tot negentien goals en vijftien assists. Daarmee eindigde hij in de Amsterdame ploeg op de achtste plaats in de puntenstatistieken. Polet liep ook nog tegen 64 strafminuten op.

Amsterdam is de derde club van Polet in Nederland. Eerder kwam hij drie seizoenen uit voor Geleen en speelde hij een jaar in Heerenveen. Daar beleefde hij statistisch zijn beste jaar in Nederland met 27 treffers en 33 assists in 37 wedstrijden. Polet speelde ook in Duitsland en Engeland. De op 1 maart 1974 geboren aanvaller is sinds het wereldkampioenschap in 2004 een vaste speler in de nationale ploeg van Nederland. Hij zit ook in de selectie voor het WK in Estland volgende week.

Amstel Tijgers gaat niet heel onverwacht ook niet door met doelman Tomas Kalousek. De van Leuven overgekomen Tsjech maakte in Amsterdam een wisselvallig seizoen door met hoogte- en dieptepunten. Hij krijgt geen nieuw contract aangeboden.

De onttroonde landskampioen is naar eigen zeggen al druk bezig met de samenstelling van het team dat volgend jaar voor de prijzen moet gaan. Dit gebeurt door het driemanschap Tom Hartogs, Chris Eimers en Ron Berteling.