2 februari 200600:00

Door Joep Meijsen

Tijgers ontvangt FĂŒchse

Amstel Tijgers speelt op woensdag 22 februari een oefenwedstrijd tegen de Duisburg FĂŒchse uit de hoogste Duitse liga DEL. Duisburg is een voormalige club van Amsterdam-aanvoerder Tommie Hartogs.

De wedstrijd begint om 20.30 uur in de Jaap Edenhal. Duisburg is op dit moment de hekkensluiter in de hoogste Duitse liga met 48 punten. Bekendste spelers zijn de Noorse aanvaller Trond Magnussen en voormalige Kassel Huskie Stephane Robitaille.

Clubs in de DEL zijn op zoek naar oefenwedstrijden in deze periode. De competitie in Duitsland ligt in verband met deelname van de nationale ploeg aan de Olympische Spelen in Turijn in die periode stil. Voor de clubs betekent dit financieel een slechte periode door het ontbreken van inkomsten uit toeschouwersaantallen. Ook is het van belang het spelritme van de spelers op peil te houden.

Het is niet voor het eerst dat een Nederlandse club het opneemt tegen een team uit de hoogste Duitse liga. In het verleden speelden teams in onder meer internationale competities veel tegen Duitse teams. Dat was toen nog een gelijkwaardige strijd. De afgelopen jaren kreeg onder meer Geleen Keulen op bezoek en nam Nijmegen het op tegen de Essen Moskitos.