6 februari 200600:00

Tijgers steviger aan kop

Amstel Tijgers heeft zijn voorsprong aan de kop van de ranglijst verstevigd met een 2-3 zege in Geleen. De winnende goal kwam in de tweede periode van de stick van Mark Tanner. Tilburg Trappers kroop met een ruime zege op Den Haag weer dichter tegen Nijmegen aan in de strijd om de laatste plek in de play-offs.

Amsterdam kwam na tien minuten spelen in Geleen op voorsprong via Marcel Kars, maar Ryan Held tekende zes minuten later voor de gelijkmaker. Halverwege de ontmoeting toonde Lamonte Polet definitief uit zijn vormcrisis te zijn ontsnapt door de hoofdstedelingen weer op voorsprong te brengen.

De jeugdige Timothy Gerritsen zorgde echter opnieuw voor een gelijkmaker. Hij had eerder al een assist op de treffer van Held. Amper een minuut later viel echter de treffer van Mark Tanner, waarop Eaters de rest van de ontmoeting het antwoord schuldig moest blijven ondanks goede kansen.

Den Haag Wolves verloor in de openingsminuut van de wedstrijd tegen Tilburg al de diensten van Patrick Finnegan en Alan van Bentem, terwijl ook Bert van de Braak al direct van het ijs kon met een game misconduct. Aanleiding was een overtreding van Alan van Bentem op Niklas Oskarson. In de opvolgende powerplay scoorde Trappers via Dave Iannazzo en Doug Stienstra.

Deze voorsprong werd in het restant van de wedstrijd uitgebreid via Casey Vanschagen (2), Niklas Oskarsson, John Versteeg en Stanislav Nazarov. Tristan Senior en Jimmy Raats doen wat terug voor Den Haag.