30 januari 200600:00

Door Joep Meijsen

Tijgers steviger aan kop

Eaters Geleen en Amstel Tijgers zijn in vliegende vaart onderweg naar de play-offs. Beide teams boekten zondag hun tweede zege van het weekeinde en nemen nadrukkelijk afstand van de concurrentie.

Nederlandse competitie nadert zijn ontknoping met rasse schreden. Amsterdam klopte vrijdagavond Nijmegen en was zondag in eigen huis met 8-4 te sterk voor de Wolves uit Den Haag. De Hagenezen kunnen inmiddels de play-offs zo goed als vergeten. Hun kans op kwalificatie is nog louter theoretisch.

Met 29 punten uit 12 wedstrijden staat Amsterdam echter fier aan kop met vijf verliespunten minder dan de nummer twee op de ranglijst. Daarmee lijkt Tijgers zich in hoog tempo te hebben hersteld van de teleurstelling van de verloren bekerfinale. De ploeg heeft sinds die wedstrijd vier zeges op rij geboekt.

Ook met Eaters Geleen gaat het crescendo. De ploeg verkeerde na de uitschakeling in de halve finale van de beker in een crisis, maar is sinds de toevoeging van Mike Pellegrims aan de technische staf op het oorlogspad. Op zondagavond werd met 5-2 gewonnen van Nijmegen. De Eaters scoorden daarbij vier keer op de powerplay, terwijl de gasten met hun talrijke man-meer-situaties minder wisten uit te voeren.

Door de zege staat Geleen nu stevig op de tweede plaats van de ranglijst, een plek die recht geeft op thuisvoordeel in de play-offs. Het team van Andy Tenbult heeft een voorsprong van vijf punten op Heerenveen. Nijmegen staat op de vierde plaats, maar wordt op de hielen gezeten door Tilburg Trappers.