15 januari 200600:00

Door Joep Meijsen

Tijgers te sterk voor Flyers

Heerenveen Flyers heeft de laatste weken weinig succes tegen Amsterdam. De reeks onderlinge nederlagen in de halve finale van de beker en de competitie werd voortgezet met een 1-3 verlies in eigen huis.

Flyers kwam in het eigen Thialf-stadion in de openingsfase nog wel op 1-0 via Jacco Landman, zijn tweede treffer in twee wedstrijden en zijn zesde van het seizoen. Dat bleek echter ook de enige keer in de wedstrijd dat het Flyers-publiek een feestje mocht vieren.

Alexander Schaafsma bracht met zijn zesde goal van het seizoen de beide ploegen vlak voor het einde van de tweede periode weer op gelijke hoogte en in de slotperiode trok Amsterdam de zege naar zich toe.

Bohuslav Subr toont zich bijna wekelijks een uitstekende aanwinst voor Amsterdam met een neusje voor doelpunten. Zijn game-winning-goal in de 48e minuut was alweer zijn 22e treffer van het seizoen. De assist was afkomstig van de wat minder opvallend spelende Martin Urbasek, die er toch alweer zestien wedstrijden op heeft zitten bij Amsterdam.

Brian de Bruyn haalde in de slotminuten zijn doelman van het ijs om te proberen een gelijkmaker te forceren. Zoals meestal, leidde dit echter tot een tegengoal. De Amsterdamse topscorer en captain Tommie Hartogs stelde de zege hoogstpersoonlijk veilig in een wat rommelige pot ijshockey. Opmerkelijk nog was een knokpartijtje tussen Maarten de Groot en Andriy Butochnov, wie zegt dat je daar Canadezen voor nodig hebt?