22 juli 200600:00

Door Joep Meijsen

Tijgers trekt Hoogvliets aan

Eric Hoogvliets speelt het komende seizoen voor Amsterdam. De voormalige speler van Nijmegen tekende een overeenkomst voor één jaar bij de Amstel Tijgers.

Dat maakt de voormalige landskampioen bekend. Hoogvliets kwam de afgelopen twee jaar uit voor Nijmegen Emperors, waarmee hij afgelopen seizoen de landstitel haalde. Na het seizoen werd hij echter samen met Wesley Hendriks door Nijmegen aan de kant geschoven.

‘We hebben hun een behoorlijke salarisverhoging geboden, maar daar zijn ze niet mee akkoord gegaan. Wij vonden hun financiële eisen niet in overeenstemming met hun kwaliteiten op het ijs’, aldus Nijmegen-voorzitter Emile Verdonschot tijdens de persconferentie rond de presentatie van de hoofdsponsor.

Het tweetal spelers was niet blij neer te worden gezet als geldwolven. Hoogvliets: 'Toen ik twee jaar terug tekende bij Emperors nam ik genoegen met de helft van wat ik het jaar daarvoor bij Amsterdam kreeg. Het afgelopen seizoen kreeg ik nog steeds hetzelfde. Nu met een sponsor erbij en waarschijnlijk meer trainingen dacht ik daarom iets meer te kunnen vragen. Maar ze willen er niet over praten. Het was een kwestie van 'tekenen of wegwezen'. Het gaat echt om minimale bedragen, beslist geen flinke verhoging. Nu worden we door Emperors volkomen onterecht neergezet als geldwolven.'

Wesley Hendriks is inmiddels onderdak in Geleen, terwijl Eric Hoogvliets dus terugkeert naar Amsterdam. Hij eindigde vorig jaar als twaalfde op de topscorerslijst bij Nijmegen met zes goals en vijf assists in 49 wedstrijden. Hij liep ook tegen 48 strafminuten op. Hoogvliets staat bekend als een sierlijke speler met een goede schaatstechniek. Hoogvliets won in 2004-05 de landstitel en de nationale beker met Amsterdam.

Voor Amsterdam is Hoogvliets de eerste nieuwe speler. De club wil dit jaar een begin maken met een verjonging van de selectie. De club zag Simon de Wit vertrekken naar Tilburg Trappers, maar maakte eerder deze week bekend dat Leo van den Thillart er nog een seizoen aan vast knoopt.