Tijgers gill 0809

15 november 200800:00

Door [email protected]

Tijgers zakken naar vierde plek

Nijmegen en Den Haag bevestigden hun positie aan de kop van de bekercompetitie door winst op respectievelijk Amsterdam en Geleen. Trappers had in eigen huis uiteindelijk weinig moeite met Utrecht Dragons en klimt naar de derde plaats.

Den Haag - Geleen
Den Haag deed in de Uithof vrijdag goede zaken door de bezoekers uit Geleen met 3-1 te verslaan. Jan-Jaap Natte tekende voor een goal en een assist, terwijl Wade Davis de gamewinning goal op zijn naam zette.

Nieuwkomer Lance Herauf speelde een rol bij de eerste goal van Geleen, al was het waarschijnlijk niet hoe hij het zich had voorgesteld. De forward keek vanuit de strafbank toe hoe Lambert Keulen de Eaters in de twaalfde minuut shorthanded op voorsprong zette, in een redelijk gelijk opgaande eerste periode.

Na de eerste pauze nam Den Haag controle over de wedstrijd. Jan-Jaap Natte trok gelijk, terwijl Wade Davis halverwege de wedstrijd de 2-1 op het bord zette. Aan het begin van de derde periode ontbeerde Geleen het benodigde geluk. Een knappe save van goalie Tim Knudsen luidde een counter van Den Haag in, waaruit Andri Salomonson de 3-1 scoorde.

Den Haag liep in totaal tegen 56 strafminuten op, waaronder een game misconduct voor Matt Reid en een misconduct voor Joshua Mizerek. Geleen speelde in totaal 17 minuten en 33 seconden met een man meer, maar kwam in die tijd niet tot scoren.

HYS houdt de tweede plaats vast en neemt afstand op Amsterdam. Het verschil tussen de twee ploegen is nu drie punten.

Nijmegen - Amsterdam
In het duel tussen de nummers Ă©Ă©n en drie trok Nijmegen uiteindelijk aan het langste eind. Devils won de wedstrijd dankzij een shorthanded treffer van Jason Baclig in de tweede periode.

Nijmegen toonde vrijdag aan met recht hoog in de penalty killing statistieken te staan. Amsterdam mocht in de wedstrijd ruim 12 minuten met een man meer spelen, maar kwam niet tot een treffer. De derde shorthanded goal van het seizoen bleek voor de Devils echter de gamewinner te zijn.

In het duel scoorde Amsterdam als eerste, maar helaas wel in het eigen doel. TJ Sakaluk bracht de puck langs de zijkant op, zette voor en zag de schijf via de stick van een verdediger in het net belanden. Kristjan Jefkins bracht de Amsterdammers 62 seconden later echter weer op gelijke hoogte. De Canadees omspeelde Boris Ackers na een rebound en prikte de 1-1 binnen.

Een vechtpartijtje tussen Jesse Baraniuk en Brent Janssen bleek de inleiding tot de winst te zijn. Jason Baclig prikte een minuut na het incident op een counter fraai shorthanded de 2-1 binnen. Een geplaatst schot van Akim Ramoul zette de marge daarna in de openingsminuten van de slotperiode op twee doelpunten.

De voorsprong van Nijmegen kwam daarna eigenlijk nauwelijks in gevaar. Beide ploegen kregen enkele kansen om te scoren, maar de 3-1 stand bleef tot het einde op het bord staan.

Door de drie punten blijft Nijmegen aan kop staan in de bekercompetitie. De ploeg heeft twee punten voorsprong op Den Haag en vijf op Tilburg. Trappers moet nog wel twee wedstrijden inhalen.

Tilburg - Utrecht
Tilburg startte in eigen huis stroef tegen Utrecht. Dragons doelman Mario D'Antuono kreeg volop complimenten voor zijn optreden in de eerste periode, waarin hij Trappers van het scorbord hield. Utrecht overleefde drie powerplays en hield de 0-0 vast.

De tweede periode stond bol van de doelpunten. Utrecht nam in eerste instantie via een goal van veteraan John Versteeg een voorsprong, maar de goals volgenden elkaar daarna aan weerszijden snel op. Iets meer dan tien minuten later stond Tilburg alweer 3-2 voor.

In de slotminuten van de tweede periode ging het faliekant mis voor Dragons. De ploeg incasseerde in 150 seconden maar liefst vier doelpunten. D'Antuono, kampend met een knieblessure, werd door coach Frank Versteeg gewisseld voor backup Shane Sturkenboom.

Na een derde periode die nog acht doelpunten kende stond de 12-5 eindstand in het voordeel van Tilburg op het bord. Matt Smith toonde zich het meest trefzeker. De Canadees noteerde vier goals en ook nog eens drie assists. Ook Taggart Desmet pakte zeven punten, waarvan twee goals. Casey Vanschagen scoorde in zijn terugkeer na een langdurige blessure.

Door de eigen winst en het verlies van Amsterdam stijgt Trappers een plaatsje in de stand. De Tilburgers staan nu derde, drie punten achter Den Haag en vijf achter Nijmegen. De ploeg heeft echter twee wedstrijden minder gespeeld.