8 augustus 200800:00

Door Joep Meijsen

Tilburg dubbel in 1e divisie

De eerste divisie krijgt twee teams uit Tilburg. Naast het huidige tweede team van Trappers gaat ook een nieuw toekomstteam deelnemen op het tweede niveau in Nederland.

Dit team is feitelijk de ploeg die komend seizoen zou deelnemen aan de U20-competitie, mogelijk aangevuld met andere spelers. Voor de U20-competitie is echter maar een zeer beperkt aantal teams beschikbaar, waardoor het doorgaan van deze competitie al enkele weken aan een los draadje hangt. Slechts vijf clubs hebben de NIJB laten weten een team te willen inschrijven, waarbij een combinatieteam van Groningen en Heerenveen werd teruggetrokken.

Trappers kiest er nu voor om de jonge spelers eerder aan het hogere niveau van de eerste divisie te laten wennen. Hierdoor moet het gat met het eerste team in de eredivisie worden verkleind. Henry de Kort en Herman van Ierland nemen de coaching van het team voor hun rekening. De U20 van Tilburg eindigde vorig jaar als tweede in de competitie achter landskampioen Amsterdam.

De komst van een tweede Tilburgs team in de Eerste Divisie betekent een verdere uitbreiding van deze competitie. Andere nieuwkomers zijn Den Bosch, het tweede team van Den Haag, het tweede team van Groningen, het tweede team van Utrecht en mogelijk een tweede team van Amsterdam. Daardoor zijn er mogelijk twaalf teams actief in de eerste divisie.

Over de selecties van de verschillende Tilburgse teams voor de eerste divisie geeft Trappers nog geen informatie. Het tweede team zal echter vooral blijven bestaan uit ervaren spelers, terwijl het toekomstteam grotendeels uit U20-spelers zal bestaan.