Trappers stappegoor fisheye binnen 112

1 november 201208:55

Door Joep Meijsen

Tilburg haalt nieuwe import-forward

Tilburg Trappers heeft zich versterkt met de 24-jarige Amerikaanse aanvaller Tim Coffman. De forward speelde op lager niveau universiteitsijshockey en was vorig seizoen kort actief in de ECHL.

Dat meldt Trappers. Bij Greenville Road Warriors was de nieuwe Trapper in zijn profdebuut vorig jaar goed voor drie goals en twee assists in veertien wedstrijden. Daarvoor speelde hij vier seizoenen voor Utica College op Division III-niveau, waarvan de laatste twee jaar als captain. In 97 wedstrijden was hij daar goed voor 138 punten. Dit seizoen lijkt hij nog niet gespeeld te hebben.

Trappers was al enige tijd op zoek naar een scorende aanvaller en denkt die vacature met Coffman ingevuld te hebben. Coach Barry Smith kent hem niet persoonlijk, maar denkt een speler te hebben binnengehaald die belangrijke goals gaat scoren. 'Uit gesprekken, die ik met Tim en verschillende mensen uit mijn netwerk heb gevoerd, komt hetzelfde beeld naar voren. Hij is een jongen die van het spel houdt. Hij heeft vier uitmuntende college-seizoenen gehad, met 139 punten in 97 wedstrijden', zegt hij in Brabants Dagblad.

Trappers stuurde eerder deze week Hank van Boxmeer naar huis. De club is sinds de komst van Dale Weise twee weken geleden ongeslagen en wist de koppositie in de competitie te veroveren. Vrijdagavond staat de kraker tussen Den Haag en Tilburg op het programma, waarbij de positie aan de kop van de ranglijst op het spel staat.