19 december 200500:00

Door Remco

Tilburg in mineur

Tilburg Trappers leed zondag de vierde competitienederlaag op rij. Amstel Tijgers won na een zeer matige vertoning in Stappegoor met 1-3. In de andere wedstrijd bleef Heerenveen ongeslagen. De moeilijke uitwedstrijd tegen Geleen werd met 2-5 gewonnen. De gebroeders Butochnov waren wederom belangrijk, samen waren ze goed voor drie goals en drie assists.

De wedstrijd tussen Tilburg en Amsterdam was zeer matig te noemen. Vooral in de eerste periode was het niveau dramatisch. Het enige hoogtepuntje was de openingsgoal van Amsterdam. Jan-Jaap Natte rondde een keurige aanval van dichtbij af. Op dat moment zat Casey Vanschagen nog in de strafbank voor de thuisploeg.

Daarna bakten beide ploegen er bijzonder weinig van. Tilburg trad overigens aan zonder Joel Salonen en Joep Andries die de rest van het seizoen zal uitkomen voor het selectieteam van de Trappers. Bij Amsterdam haakte Bohuslav Subr af na de warming-up, en viel Kyle Schutte in het begin van de tweede periode uit met een blessure aan zijn knieband. Waarschijnlijk zal de Nederlands-Canadees hierdoor voorlopig niet in actie komen.

In diezelfde tweede periode had Tilburg een licht overwicht. Er kwamen echter weinig grote kansen uit en ook aan Amsterdamse kant waren de kansen op Ă©Ă©n hand te tellen.

Aan het begin van de derde periode begon het Tilburgse publiek zich roeren. Tilburg-coach Hyrsky werd vriendelijk doch dringend verzocht om te vertrekken. De coach heeft zijn populariteit geen goed gedaan door in de media te vertellen dat hij Âwalgt van dit Tilburg TrappersÂ. Door middel van enkele ludieke spandoeken liet het publiek zien dat het deze uitspraak niet op prijs stelt. Ook het gebrek aan speeltijd voor verdediger Jeffrey van Iersel schoot het publiek in het verkeerde keelgat.

Blijkbaar voelde de spelers van Tilburg de spanning ook want prompt viel de gelijkmaker. Doelman Kalousek was de puck volledig kwijt die vlak achter hem in de crease lag. Peter van Biezen reageerde attent en schoof de puck eenvoudig in het net. De wedstrijd leek af te stevenen op overtime. Totdat Martin Trommelen twee minuten voor tijd een rebound moest laten op een hard schot van Simon de Wit. Ditmaal was het Aaron van Leusen die attent reageerde en Trommelen simpel wist te verschalken.

Luttele seconden voor tijd werd het duel beslist na een uitbraak van Marcel Kars. De eindstand kwam hiermee net als twee dagen eerder op 3-1 in het voordeel van de landskampioen.

Geleen  Heerenveen
Een dag eerder won Heerenveen in eigen huis van Geleen. Ook in het verre Zuiden behield Heerenveen de ongeslagen status in de competitie. Dankzij goals van de gebroeders Butochnov kwam Heerenveen al snel op een 0-2 voorsprong. Maar net als zaterdagavond kwam Geleen ook ditmaal terug op 2-2. Ryan Held en Lambert Keulen tekenden voor de goals.

Toch waren het de bezoekers die met een voorsprong de kleedkamers opzochten. Jason Silverthorn kwam net van de strafbank toen Anton Butochnov met zijn tweede goal van de avond de 2-3 binnenschoot.

Na een halve minuut in de tweede periode verdubbelde Marco Postma de voorsprong voor de Friezen. Daarna was de hoofdrol voor scheidsrechter Glenn Meier en spelers Matt Korthuis en Jamie Visser. Beide spelers kregen zestien strafminuten en het ontbreken van Visser deed het Geleense spel geen goed. Bradley Smulders, die vorig jaar nog uitkwam voor Geleen, gooide de wedstrijd in het slot aan het einde van de tweede periode.

In de laatste periode vielen er geen goals meer in Glanerbrook en bleef de eindstand op 2-5.