Trappers bonk schot

29 december 200600:00

Tilburg klimt op ranglijst

Tilburg Trappers doorbrak vrijdagavond de losing streak van twee wedstrijden met een 7-3 zege op Heerenveen. Dave Bonk was met drie goals en een assist de grote man aan de kant van de Brabanders.

Heerenveen wacht nog altijd op de eerste punten in de competitie. De ploeg verloor de vijfde wedstrijd op rij en heeft inmiddels zes punten achterstand op de play-off-plaatsen met een wedstrijd meer gespeeld. Het team dat inmiddels onder leiding staat van Alex Andjelic pakte in de eerste periode wel een voorsprong, maar wist dit in het restant van de wedstrijd niet vast te houden.

Jeroen van den Broek bracht Trappers na acht minuten op voorsprong met zijn eerste goal in de competitie. Twee goals in de laatste twee minuten van de periode brachten Flyers echter het voordeel. Brian Ballman en Garrett Winder kwamen tot scoren, Casey Bartzen tekende voor assists op beide treffers.

De gelijkmaker viel na zeven minuten in de tweede periode. Trappers-aanvoerder Rody Jacobs scoorde wat verrassend genoeg zijn eerste doelpunt van het seizoen was. Daarna was het de beurt aan de IJshockey.com Player of the Month in november, Dave Bonk. De Canadees tilde zijn doelpuntentotaal met drie treffers naar 21 en besliste daarmee de wedstrijd in het voordeel van Trappers.

Casey Vanschagen en Peter van Biezen voerden het doelpuntentotaal in de derde periode nog verder op, terwijl Kevin Bruijsten in de slotfase nog iets terug mocht doen namens Heerenveen. Casey Vanschagen en Garrett Winder ontvingen van scheidsrechter De Brabander een match penalty en kunnen de komende twee wedstrijden op de tribune blijven zitten.

Door de zege komt Tilburg op zes punten en op gelijke hoogte met Den Haag op de vierde plaats van de ranglijst.