Trappers vs kemphanen 280210

28 februari 201000:00

Tilburg naar halve finale

Tilburg Trappers heeft zich geplaatst voor de halve finale. In Stappegoor won Tilburg moeizaam met 5-3 van Eindhoven Kemphanen. Peter van Biezen scoorde tweemaal voor de halve finalist.

Overtuigend was de overwinning niet, maar daar zullen de Tilburgers maling aan hebben. Ook in de derde wedstrijd was Eindhoven Kemphanen een zware kluif voor Trappers. De eerste periode begon gelijkopgaand maar naarmate de periode vorderde, nam Tilburg het initiatief. Halverwege de periode kwam Trappers op voorsprong. Josh Liebenow verraste Matt Anthony met een wraparound: 1-0.

Daarna was Tilburg de bovenliggende partij maar de ploeg wist dat niet uit te drukken in kansen of doelpunten. Overigens kwam de wedstrijd voor geen meter op gang door de vele straffen.

In de tweede periode werd de wedstrijd een stuk aantrekkelijker, mede doordat de strafbank redelijk leeg bleef. Na acht minuten kwam Eindhoven op gelijke hoogte. De gelijkmaker was niet onverdiend want de Kemphanen kwamen sterk voor de dag net als in de eerste wedstrijd van deze serie. Diederick Hagemeijer zorgde voor het doelpunt. De aanvaller schoot fraai raak met een one-timer. Hagemeijer speelde een uitstekende serie. Jammer genoeg voor hem en voor Oranje is zijn seizoen al tot een einde gekomen.

Eindhoven kon niet lang genieten van de gelijke stand. Achttien second later lag de puck aan de andere kant namelijk weer in het net. Marcel Kars ging sterk richting het doel en gaf Josh Liebenow de schietkans. Liebenow maakte geen fout en schoot Tilburg op 2-1.

Het cruciale moment van deze wedstrijd vond plaats vier minuten voor het einde van de tweede periode. Eindhoven mocht met vier spelers tegen twee Tilburgse verdediger op het Tilburgse doel afgaan maar slaagde er niet in te profiteren. In de daaropvolgende break scoorde Tilburg de dodelijke 3-1. Daryl Bat zag Peter van Biezen voor het doel staan en de international schoot raak.

De wedstrijd leek acht minuten voor tijd definitief beslist te worden. Wederom was het Peter van Biezen die raakschoot na een pass van Josh Liebenow vanachter het doel. Daarmee was van Biezen uiteindelijk toch beslissend in deze serie ondanks de hersenschudding die hij opliep in het eerste duel.

Maar Eindhoven gaf zich niet gewonnen waardoor er een hectische en spannende slotfase volgde. Yuri Kuzmenkov schoot in de 56e minuut raak voor de 4-2. Meteen na de treffer van de Wit-Rus zag Ivy van den Heuvel een schot via de binnenkant van de paal uit het doel verdwijnen. Anderhalve minuut voor tijd was het weer een verdediger die trefzeker was voor Eindhoven. Coach Leo van den Thillart haalde Matt Anthony vroeg naar de kant omdat Chris St. Jacques op de strafbank zat. Die lef werd beloond door Jeff Winchester die vanaf de blauwe lijn de 4-3 maakte.

Verder zou Eindhoven echter niet komen. In de laatste minuut was het Daryl Bat die het seizoen van Eindhoven beëindigde. Vanaf de rode lijn plaatste Bat de puck knap in het lege doel.

Eindhoven Kemphanen beleefde een rampzalig seizoen totdat de maand februari aanbrak. Het vertrek van de falende Tsjech Robin Kovar en de komst van de verrassende Andrew Schembri zorgde voor successen bij de ambitieuze club uit de Lichtstad. De supporters en de clubleiding zullen blij zijn met het optreden tegen buurman Tilburg maar zullen ook beseffen dat een stunt erin zat.

Tilburg mag dinsdag al meteen aan de bak in de halve finale tegen Den Haag. Tilburg zal tegen de regerend landskampioen wel uit een ander vaatje moeten tappen wil het de finale bereiken. Op dinsdag spelen ook de twee andere halve finalisten. Eaters Geleen mag op bezoek bij Nijmegen Devils.