Trappers desmet close 0809

25 januari 200900:00

Door Joep Meijsen

Tilburg pakt Flyers hard terug

Tilburg Trappers heeft revanche genomen voor de 6-0 nederlaag vorige week in Heerenveen. In de terugwedstrijd scoorde Trappers liefst zes keer in de derde periode om uit te lopen naar een 8-0 zege. Geleen schoot de penaltyshots beter in dan Amsterdam, terwijl Eindhoven zich ruimschoots van Utrecht ontdeed om aansluiting met de subtop te houden.

Tilburg Trappers - Heerenveen Flyers

Tilburg Trappers schoot de frustraties van de verloren bekerfinale en de dikke nederlaag vorige week in Friesland voor eigen publiek van zich af. De eerste lijn van Tilburg liet zien dit seizoen nog niet uitgeschoten te zijn. Taggart Desmet had vier goals en een assist, Lance Monych drie goals en een assist en Matt Smith een goal en een assist. Don Nichols en Stanislav Nazarov hadden ieder twee assists.

De shutout was er voor Billy Thompson, voor het eerst tot nu toe dit seizoen incasseerde de Canadees geen enkele tegengoal. De nogal fors uitgevallen zege werd dus vooral in de slotperiode gerealiseerd. Waarin Lance Monych zelfs tot een treffer kwam met twee man minder op het ijs. De verliezende doelman was Martijn Maghielse, die de schade in de eerste twee periodes tot twee tegengoals wist te beperken.

Trappers had de laatste wedstrijd in eigen huis van Heerenveen verloren, inclusief een shut-out, terwijl de toplijn van Trappers ook in de bekerfinale afgelopen woensdag puntloos bleef. Dat werd vanavond meer dan gecompenseerd. Taggart Desmet heeft nog drie punten nodig om de honderd voor het seizoen te halen. De topscorer vorig jaar na het hele seizoen had 109 punten. Het drietal lijkt het seizoen te zullen beëindigen als de topdrie op de topscorerslijst, met alleen TJ Sakaluk van Nijmegen nog als uitdager.

Geleen Eaters - Amstel Tijgers

Voor de derde keer op rij speelde Geleen Eaters een overtime, voor de tweede keer pakte het team van Uli Egen het extra punt. Daarmee houden de Limburgers de derde positie op de ranglijst vast. Deze keer waren er wel penaltyshots nodig. Nathan Daly schoot het beslissende shot binnen en bezorgde Eaters daarmee de vijfde thuisoverwinning op rij.

Geleen moest voor de overtime terugkomen in de derde periode. Vroeg in het slotstuk had Craig Sanders Amsterdam met zijn tweede treffer van de avond voor het eerst op voorsprong gebracht, maar een minuut later zorgde Lance Herauf al voor de gelijkmaker. Het was de dertiende seizoenstreffer voor de Canadees.

In de eerste periode had Nathan Daly zijn team al op voorsprong gezet, waarbij Steve Farrer deze twintig minuten later uitbreide. Voor het laatste fluitsignaal in de tweede periode stond Amsterdam echter alweer op gelijke hoogte. Craig Sanders en Andre Gill waren de doelpuntenmakers. Hoe dicht alles op elkaar zit in de middenmoot van de eredivisie was wel duidelijk.

Door het punt klimt Amsterdam naar de vijfde plaats op de ranglijst. Er staan echter drie ploegen onder het team van Ron Berteling met maximaal twee punten minder en in twee gevallen één of meer wedstrijden in de hand.

Eindhoven Kemphanen - Utrecht Dragons

Eindhoven Kemphanen herstelde zich van de nederlaag gisteren in Groningen en nestelde zich in de middenmoot met een ruime 8-4 overwinning op Utrecht Dragons. De gasten uit de Domstad hielden tot de helft van de ontmoeting gelijke tred met de tegenstander uit de Lichtstad, maar moesten daarna capituleren.

Brent Patry was betrokken bij vijf van de acht treffers van Eindhoven, waarbij hij één keer zelf raakschoot. Kevin Galerno en Tyler Hilbert namen ieder een twee goals en een assist voor hun rekening, terwijl voor Utrecht John Versteeg dezelfde statistiek op het formulier liet zetten. De andere treffers van Eindhoven kwamen van de sticks van Robbert Marcelis en Dave van Mol.

Voor Utrecht kwamen ook Andrew Scampoli en in de slotperiode Boris Varga nog tot scoren. Door de zege klimt Eindhoven naar de zevende plaats van de ranglijst, met één wedstrijd minder gespeeld dat Amstel Tijgers en Groningen die ieder op één punt staan. Dragons is al volop bezig met het volgende seizoen en blijft voorlopig steken op twee overwinningen deze competitie.