Trappers vs Halle 2018 juich

5 maart 201807:44

Door Joep Meijsen

Tilburg sluit competitie af met winst

Tilburg Trappers heeft de competitie in de Obeliga afgesloten met een 3-1 zege op Saale Bulls Halle. De ploeg van Bohuslav Subr kan zich nu gaan opmaken voor de play-offs, waarin Blue Devils Weiden de tegenstander is.

Mitch Bruijsten had en goal en een assist voor Trappers in de zege, waarmee Tilburg zijn meest dominante seizoen tot nu toe in de Oberliga Nord afsluit. Trappers behaalde 110 punten, 28 meer dan de nummer twee, won 38 van zijn 44 wedstrijden en scoorde honderd doelpunten meer dan de ploeg tegenkreeg. Als enige ploeg doorbrak Trappers de grens van tweehonderd doelpunten in het seizoen. Ter vergelijking, de nummer twee in de Oberliga, Halle, won 27 van zijn 44 wedstrijden, had een positief doelsaldo van maar +33 en scoorde slechts 144 keer.

Dat Halle kwam in Tilburg, waar weer ruim 2500 toeschouwers op de tribune zaten, al vroeg op achterstand via een treffer van Mitch Bruijsten. In de loop van de tweede periode kwam de tegenstander uit de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt via Rypar nog wel op gelijke hoogte, maar ruim een minuut later was het Ivy van den Heuvel die zijn ploeg opnieuw op voorsprong bracht met wat uiteindelijk het winnende doelpunt in het duel zou blijken te zijn. Ryan Collier zorgde daarna nog voor voor de kers op de taart en de 3-1 overwinning.

De dominantie van Tilburg in de Oberliga Nord komt vooral tot stand dankzij de breedte van de selectie. Alleen Parker Bowles verwierf een plek in de top tien van de topscorerslijst van de liga met 29 goals en 37 assists. Brock Montgomery voert wel de ranglijst aan met meeste strafminuten in de Oberliga met 134, op die lijst staat Nick de Ruijter derde met 110 strafminuten. Ian Meierdres voert de officiële lijst van goalies aan met een goals against average van 2.15.