Trappers nieuw logo

1 april 201709:11

Door Joep Meijsen

Tilburg verliest de eerste slag

Tilburg Trappers heeft de eerste ontmoeting in de kwartfinale van de strijd om het kampioenschap in de Oberliga in overtime verloren. Een powerplay-goal van Kyle Piwowarczyk zet de regerende kampioen op 1-0 achter in de serie.

Maar liefst 3300 toeschouwers waren er naar de ijshal in Selb gekomen voor de eerste confrontatie tussen Trappers en de tegenstander uit de Oberliga SĂĽd. Het leverde een snelle wedstrijd op, waarin uiteindelijk straffen de doorslag gaven in het nadeel van Tilburg. Liefst negen keer mochten de wolven uit Selb met een man meer het ijs op en twee keer was de ploeg daarbij succesvol. Trappers zelf had vier powerplays, maar slaagde er niet in om tot scoren te komen.

Sterker nog, met Achem Moosberger op de strafbank was het Michael Dorr die halverwege de wedstrijd shorthanded de score opende voor Selb. Lang bleef die voorsprong niet op het scorebord staan. Jordy Verkiel zorgde vijftig seconden later al voor de gelijkmaker. Met de in de opstelling teruggekeerde Diederick Hagemeijer in de strafbank was het echter Selb dat de tweede periode op voorsprong afsloot. Op de powerplay schoot Herbert Geisberger raak.

Die 2-1 voorsprong voor de thuisclub bleef lange tijd op het scorebord staan, maar met nog iets meer dan twee minuten te gaan in de reguliere speeltijd was een powerplay van Trappers net voorbij toen Shane McColgan zijn waarde bewees, de beide teams weer in evenwicht bracht en overtime noodzakelijk maakte.

Diezelfde McColgan liep echter in de overtime tegen een straf aan wegens tripping en dat was de kans die Selb nodig had. Kyle Piwowarczyk haalde de trekker over. Zondag spelen beide teams in Stappegoor het tweede duel in de serie.