Trappers vs eaters 060113

6 januari 201321:44

Door Joep Meijsen

Tilburg wint ook zonder Weise

Dale Weise nam zondagmiddag afscheid van de fans in Tilburg, maar was als speler niet nodig voor een ruime zege op Geleen. Niet veel later verloor de andere bekerfinalist, Eindhoven, in eigen huis van Den Haag.

De bekerfinale staat voor volgende week zondag op het programma. De overeenkomst tussen de spelersvakbond en de NHL zorgt ervoor dat Dale Weise terugkeert naar Vancouver, waardoor hij deze zondag al niet meer speelde voor Trappers. Hij nam wel afscheid van de bijna tweeduizend toeschouwers die naar Stappegoor waren gekomen voor de wedstrijd tegen Geleen.

De Tilburgse formatie liet zien ook zonder Weise een ploeg te hebben die het iedere tegenstander moeilijk kan maken. Trappers won de wedstrijd met 5-1, waarbij Timothy Coffman en Don Nichols ieder twee goals voor hun rekening namen. Maarten Brekelmans scoorde de andere Tilburgse treffer, terwijl Mike Forgie het enige doelpunt van Geleen voor zijn rekening nam.

Daarmee lijkt Tilburg ondanks het verlies van Weise in een goede gemoedstoestand met de bekerfinale op komst. Dat geldt minder voor tegenstander Eindhoven, dat zondag voor de tweede keer dit speelweekeinde op een nederlaag werd getrakteerd. Kemphanen ging in eigen huis voor maar 180 toeschouwers met 1-4 onderuit tegen Den Haag.

Jeugdinternational Danny Stempher zette Eindhoven weliswaar al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar dat bleek ook de enige Kemphanen-goal van de namiddag. Via goals van Raphael Joly en Eddie Delgrosso greep Den Haag al in de eerste periode het initiatief, terwijl twee treffers van Brandon Campos in het restant van de wedstrijd de ontmoeting definitief beslisten.

Daardoor blijven Den Haag en Tilburg puntgelijk bovenaan staan op de ranglijst, met een ruime voorsprong op Friesland Flyers. Die ploeg heeft weer een comfortabele voorsprong op Geleen, dat een marge van veertien punten heeft met de eerste plek die geen recht geeft op de play-offs. Die is nu in handen van Eindhoven.

Op het moment van schrijven staat Herentals in eigen huis ruim voor op Amsterdam, waardoor die ploeg puntgelijk gaat komen met Eindhoven op de vijfde plaats.