Trappers nichols hush crowd 1213

6 oktober 201200:43

Tilburg wint seizoensouverture

Tilburg Trappers is het nieuwe seizoen in de Eredivisie begonnen met een overwinning. In Thialf was Tilburg na het nemen van penalty shots te sterk voor de thuisploeg Friesland Flyers. Don Nichols maakte het beslissende penalty shot.

Beide ploegen zorgden voor een aantrekkelijke opening van het seizoen. Het vernieuwde Friesland Flyers maakte vooral in de eerste periode veel indruk. Vanaf het begin was de thuisploeg de dominante partij. Flyers moest het doen zonder Aleksandr Terjohins. De Letse verdediger was in zijn thuisland vanwege het overlijden van zijn vader. Voorafgaande aan de wedstrijd vond er daarom een minuut stilte plaats.

De nieuwe spelers van Flyers deden meteen van zich spreken. Trevor Hunt en Jeff Martens lieten met enige regelmaat hun fysieke kwaliteiten zien en Jerry Pollastrone vloog met behulp van fraaie dekes een aantal keer langs de Tilburgse verdedigers. Uiteindelijk wist Friesland het overwicht slechts met Ă©Ă©n doelpunt te verzilveren. Michael Nason opende de score in de achttiende minuut door een inzet van Jurryt Smid te verlengen tot een doelpunt. Nason scoorde met een man meer op het ijs voor Flyers. Tilburg kreeg via Jeffrey Melissant twee aardige kansen, maar de Friese voorsprong na twintig minuten was absoluut terecht te noemen.

In de tweede periode kwam Tilburg beter in de wedstrijd, zonder in eerste instantie grote kansen te creëren. Na een kwartier in de periode kreeg Nick de Ruijter een enorme kans op de gelijkmaker. Martijn Oosterwijk wist de inzet van de Ruijter echter te keren. Net voor de pauze kwam Tilburg alsnog op gelijke hoogte. Jeffrey Melissant stond plots vrij voor Oosterwijk en scoorde simpel de 1-1.

Ook in de derde periode bleken beide teams gelijkwaardig aan elkaar. Toch leek Tilburg op weg naar de overwinning, nadat Don Nichols zijn terugkeer in Nederland opsierde met een doelpunt. In de 49e minuut schoot Nichols raak vanaf de blauwe lijn met Flyer Andrew Krelove op de strafbank.

Tilburg vergat in de slotfase het hoofd koel te houden. De bezoekers pakten een aantal onnodige straffen. Flyers profiteerde en kwam via Kevin Bruijsten op 2-2. Bruijsten stond in de powerplay strategisch op de blauwe lijn en scoorde vanuit deze positie via een fraaie one-timer. Ook na de gelijkmaker kreeg de ploeg uit Heerenveen nog een aantal powerplays. De ploeg van Chris Eimers wist echter geen winnende treffer te produceren.

De verlenging bracht ook geen winnaar hoewel beide teams daar de kansen voor kregen. Een shootout moest uiteindelijk uitsluitsel geven. Voor Tilburg scoorden Hagemeijer, Prudden en Nichols. Omdat Kevin Bruijsten voor Friesland niet wist te scoren, was het penalty shot van Nichols genoeg voor de eerste zege van Tilburg

Ondanks de nederlaag zal het publiek in Thialf met plezier terugkijken op de eerste wedstrijd van het gerenoveerde team. De prestatie tegen Tilburg is op zijn minst veelbelovend te noemen. Flyers mag zondag op bezoek bij regerend kampioen Eaters Geleen. Trappers vervolgt het seizoen zondag met een thuiswedstrijd tegen Den Haag.