Trappers vs hys 070212

7 februari 201223:26

Tilburg wint topper van Den Haag

Tilburg Trappers won in poule A de topper tegen HYS Den Haag. Raphael Joly scoorde de winnende treffer voor Trappers. In poule B had Eaters Geleen weinig problemen met Amsterdam Capitals: 10-4.

Tilburg Trappers - HYS Den Haag

De wedstrijd tussen TIlburg en Den Haag begon met een fraai eerbetoon aan Marcel Bolsius, de voormalige persvoorlichter van Tilburg Trappers. Marcel Bolsius overleed eerder deze week op 66-jarige leeftijd.

De 1800 toeschouwers in Stappegoor zagen een matige wedstrijd. Onder de aanwezige toeschouwers was ook Phil Esposito. Esposito werd groot in de jaren '70 en behaalde samen met Bobby Orr twee Stanley Cups in dienst van Boston Bruins. De ijshockeylegende is de vader van Carrie Selivanov, de echtgenote van HYS-coach Alexander Selivanov. Carrie Selivanov overleed vorige week op 43-jarige leeftijd.

Den Haag moest het doen zonder sterspeler TJ Caig en Alan van Bentem. Bij Trappers ontbrak Nick de Ruijter in de aanval. Trappers begon sterk aan de wedstrijd en scoorde al na drie minuten de openingstreffer. Jay Latulippe was trefzeker tijdens de eerste powerplay van de wedstrijd.

Na bijna acht minuten kwam Den Haag op gelijke hoogte. Ook de bezoekers sloegen toe op hun eerste powerplay. Selivanov tekende voor de gelijkmaker. Dertig seconden later gaf Jan-Jaap Natte zijn ploeg zelfs een 1-2 voorsprong.

In een weinig boeiende tweede periode kreeg Den Haag de grootste kans op een doelpunt. Joey Verreijen wist echter niet een penalty shot te verzilveren nadat de talentvolle aanvaller was neergehaald door Pippo Limnell.

Tilburg pakte uiteindelijk de winst in de derde periode. Pippo Limnell bracht Trappers in de 46e minuut langszij. Vijf minuten later scoorde Raphael Joly de game-winning goal en bepaalde de eindstand op 3-2.

Door de overwinning neemt TIlburg de koppositie over in poule A. Tilburg heeft nu elf punten uit drie wedstrijden, Den Haag volgt met tien punten. Tilburg komt vrijdag nog in actie. Trappers reist dan af naar Friesland.

Eaters Geleen - Amsterdam Capitals

Eaters Geleen gaat fluitend op weg naar de eerste plek in poule B. Door een simpele 10-4 zege op Amsterdam Capitals, bedraagt de voorsprong van Geleen op Eindhoven nu acht punten.

Rowan Delil mocht vandaag aantreden als starting goalie voor Geleen. De 19-jarige Delil zag zijn ploeg sterk beginnen aan de wedstrijd. Eaters stond na vijf minuten al op een 3-0 voorsprong na doelpunten van Shawn Collymore, Ian McDonald en Bryan Mens. Voor Mens was het zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau. Via John Versteeg kwam Amsterdam in de achtste minuut ook op het scorebord maar David Burgess herstelde de marge later weer naar drie doelpunten.

In de tweede periode bleef Geleen de bovenliggende partij maar wist slechts eenmaal te scoren. Burgess wist zijn tweede goal van de avond te noteren: 5-1.

De laatste twintig minuten resulteerde in een doelpuntenfestijn voor de 460 aanwezige toeschouwers. Maar liefst acht treffers waren te bewonderen in Glanerbrook. Joey Oosterveld scoorde tweemaal voor Capitals en Jeffrey Mens scoorde een onvervalste hattrick. Mens tilde de score in de laatste vier minuten van 7-4 naar de eindstand van 10-4.

Amsterdam speelt vrijdag de volgende wedstrijd. Eindhoven Kemphanen komt dan op bezoek in de hoofdstad. Eaters hoeft pas volgende week vrijdag weer aan te treden. Dan staat de uitwedstrijd tegen Amsterdam op het programma.