Eindhoven logo

27 augustus 200800:00

Door Remco

Tilburgs trio naar Eindhoven

Eindhoven Kemphanen beschikt het komende seizoen over drie jeugdige Tilburgse talenten. Reinier Staats, Jeffrey Melissant en Dennis Donders maken de overstap van het selectieteam van Trappers naar Eindhoven.

De komst van het Tilburgse trio is tot stand gekomen na gesprekken tussen de besturen van beide clubs gedurende de zomermaanden. Met de terugkomst van Eindhoven op het hoogste niveau is de club hard op zoek naar nieuwe spelers. Eindhoven's nieuwbakken coach Leo van den Thillart: ‘Tilburg Trappers is een belangrijke club in Nederland met veel goede jeugdspelers. Maar juist door de grote selectie krijgen sommige spelers te weinig speelminuten. Dat is niet goed voor de ontwikkeling van die jongens én daarmee ook voor de toekomst van het Nederlandse ijshockey. Aangezien wij net beginnen, is onze selectie beperkt en hebben ze bij ons meer kans op speeltijd.'

Van de drie nieuwelingen lijkt Reinier Staats de meest interessante speler. De 18-jarige verdediger mocht vorig seizoen al meetrainen met Oranje tijdens de voorbereiding voor het WK in Oostenrijk, samen met onder andere Tilburger Max van Lieshout. Staats is al een vaste keuze de laatste seizoenen voor de nationale jeugdteams onder de 18 en 20 jaar. Vooral in verdedigend opzicht is er veel behoefte aan Nederlandse talenten vandaar dat de ontwikkeling van Staats nauwkeurig in de gaten zal worden gehouden.

Jeffrey Melissant is slechts een paar dagen ouder dan Staats en maakte vorig jaar indruk in de Eerste Divisie dankzij tien treffers en dertien assists in slechts zeventien wedstrijden tijdens het reguliere seizoen. Dennis Donders is de senior van het trio. De 22-jarige verdediger maakte al in het seizoen 2004-2005 zijn debuut in het eerste team van Tilburg Trappers. Donders kon echter niet de vaste waarde worden zoals zijn broer Mark. Daarom zal Eindhoven ook voor Dennis Donders een ideale kans zijn om daar wel een vaste waarde te worden op het hoogste niveau in Nederland.

Eindhoven verwacht dat in Tilburg met gemengde gevoelens wordt gekeken naar het vertrek van deze spelers. Van den Thillart: "Het is toch altijd het mooiste als een jongen uit de eigen opleiding doorstoot en een dragende speler wordt. Maar ijshockey is een kleine sport en je wordt alleen maar beter door veel te spelen. Dat wij weer mee gaan doen en er dus meer wedstrijden worden gespeeld in de hoogste divisie, is óók belangrijk voor Tilburg. Tegelijkertijd willen we niet alleen maar met buitenlandse spelers werken. Dat is en te duur en niet interessant voor ons. We willen met voornamelijk jonge, Nederlandse spelers een basis neerleggen voor de komende jaren. Vandaar de gesprekken met onder andere Tilburg."

Op 26 september speelt Eindhoven Kemphanen haar eerste oefenwedstrijd tegen Amstel Tijgers.