Tilburg Trappers - Eindhoven Kemphanen

Het was een ontmoeting tussen twee ploegen waar afgelopen zomer veel gebeurd is in zowel de organisatie als de selectie. Spannend werd de wedstrijd daar niet van. Trappers pakte al in de eerste periode een voorsprong van 4-0 en bouwde deze in het restant van de wedstrijd gestaag uit, hoewel de tweede periode nog in 3-3 eindigde.

Het was Maarten Brekelmans die na drie minuten spelen de score opende. Raphael Joly profiteerde van de eerste de beste powerplay voor Trappers om de score te verdubbelen en Jeffrey Melissant en Pippo Limnell Finocchiaro, wederom op de powerplay, zorgden ervoor dat Tilburg met een comfortabele voorsprong kon gaan rusten.

De tweede periode was amper begonnen voordat Joly zijn tweede van de avond maakte, voordat Paul Vincent iets terugdeed namens Kemphanen. Het duel ontaardde daarna in een doelpuntrijk duel met nog tien doelpunten, waarbij onder meer Casey Vanschagen scoorde tegen zijn oude club en Bjorn Willemse, Raphael Joly en oud-Kemphaan Ivy van den Heuvel shorthanded tot scoren kwamen.

Opvallend was ook dat Peter van Biezen, die zijn vijfhonderdste wedstrijd speelde voor Trappers niet tot scoren kwam. Van Biezen werd samen met Stanislav Nazarov gehuldigd voorafgaand aan de wedstrijd.

Hijs Den Haag - Leuven Chiefs

Den Haag schudde de kater van de gestaakte wedstrijd tegen Heerenveen halverwege de week van zich af met een 8-2 overwinning op Leuven. Voor 700 toeschouwers nam Marco Postma twee goals en twee assists voor zijn rekening.

De Haagse ploeg zag doelman Imrich Petrik en verdediger John Gordon debuteren. Gordon pakte direct een goal en een assist mee. Het duurde tot een powerplay laat in de periode voordat Jan-Jaap Natte de Hagenaren op voorsprong zette. Anderhalve minuut later wist TJ Caig die score te verdubbelen.

John Gordon scoorde vroeg in de tweede periode op de powerplay zijn comeback-goal, alvorens Jesse Raekelboom de ploeg uit de Belgische universiteitsstad op het scorebord zette. Tony Demelinne en Marco Postma zorgden er echter voor dat Hijs met een comfortabele voorsprong de tweede pauze in kon.

In de slotperiode wisten Jan-Jaap Natte, Marco Postma en Joey Verreijen nog het net te vinden voor Den Haag, terwijl Michael van Egdom namens Leuven het net achter Imrich Petrik nog wist te vinden.