Potm okt08 sakaluk

17 november 200800:00

Door [email protected]

TJ Sakaluk beste in oktober

TJ Sakaluk is de RBK Hockey/IJshockey.com Player of the Month over oktober geworden. De aanvaller van Nijmegen werd vrijdag gehuldigd na afloop van de wedstrijd tegen Amsterdam.

IJshockey.com kiest in samenwerking met RBK Hockey voor het derde seizoen op rij maandelijks de beste speler in de Nederlandse eredivisie. De winnaar ontvangt een officieel certificaat en een cheque ter waarde van vijfhonderd euro, die te besteden is bij RBK-dealers in Nederland. Sportimex Nederland, de importeur van RBK hockey, stelt deze prijs ter beschikking.

Het is de eerste keer dat een speler van Nijmegen de prijs heeft gewonnen. Sakaluk speelde in oktober een belangrijke rol in de goede resultaten van de Devils. De Canadees scoorde in 10 wedstrijden 16 goals en voegde er nog eens negen assists aan toe. In de helft van die wedstrijden was hij verantwoordelijk voor het winnende doelpunt.

Eervolle vermeldingen waren er in oktober voor goalies Matt Anthony (Eindhoven) en Jan MĂĽnster (Amsterdam), evenals voor aanvallers Marcel Kars (Amsterdam) en John Versteeg (Utrecht).