5 december 200600:00

Door Joep Meijsen

Tom Hartogs mee met U20

Tommie Hartogs is toegevoegd aan de technische staf van Jong Oranje. Daarmee moet de link tussen het 'grote' Oranje en het Nederlands Team onder 20 jaar versterkt worden. Hartogs verzorgt samen met Robb Serviss de coaching tijdens het komende WK in Litouwen.

Jong Oranje speelt van 10 tot en met 16 december het wereldkampioenschap U20 Divisie II in Elektrani in Litouwen. Naast het gastland zijn Japan, Mexico, Servië en Montenegro en Zuid-Korea de tegenstanders van de Nederlandse ploeg.

Voor de selectie zijn verschillende spelers uitgenodigd die regelmatig uitkomen in de Eredivisie. Zij zullen waarschijnlijk ontbreken in de selecties voor de halve finales van de beker. Vooral Amsterdam en Tilburg hebben hier last van. Hierover worden nog gesprekken gevoerd met de teams.

Het team telt vier spelers die in het buitenland uitkomen, met als bekendste naam Mike Dalhuisen, die afgelopen voorjaar zijn debuut maakte in het grote Oranje. Ook Kevin Bruijsten en Jordy van Oorschot waren mee naar het WK in Estland.

De coaching-staf bestaat naast Hartogs en Serviss ook uit goalie-coach Danny Jurgens en teammanagers Jack America en Jorgen Overdijk. America gaat mee naar het kampioenschap omdat Overdijk niet de hele periode aanwezig kan zijn. America neemt de eerste vijf dagen van de reis voor zijn rekening, Overdijk de laatste vier.

Vorig jaar miste Oranje de promotie door het beslissende duel tegen Groot Brittannië te verliezen.

Goalies
Ian Meierdres (Tilburg)
Sjoerd Idzinga (Heerenveen)

Defensie
Mike Dalhuisen (Chicago Steel, USA))
Max van Lieshout (Tilburg)
Jordy van Oorschot (Amsterdam)
Jaap van Sluijs (Groningen)
Reinier Staats (Tilburg)
Rick Wijnen (Tilburg)

Forwards
Jeroen van den Broek (Tilburg)
Jolke Balt (Heerenveen)
Kevin Bruijsten (Heerenveen)
Mitch Bruijsten (Essen, DLD)
Toni Demelinne (Den Haag)
Diederik Hagemeijer (Tilburg)
Ivy van den Heuvel (Amsterdam)
Angelo van Hulten (Tilburg)
Zahir Hup (Heerenveen)
Brent Janssen (Heerenveen)
Ramond van Waardenburg (Sokolov, CZE)
Ronald Wurm (Slavia Praag, CZE)