Divers minten interview

17 september 200700:00

Door Joep Meijsen

Tonny Minten overleden

IJshockeyverslaggever Tonny Minten is vandaag plotseling overleden. Minten gold als de radiostem van het Nijmeegse ijshockey, maar deed ook verslag van talloze andere wedstrijden. Minten is 46 jaar oud geworden.

Tonny Minten was een verslaggever met het ijshockeyhart op de juiste plaats. Het enthousiasme dat hij toonde tijdens zijn radioverslagen was ook altijd duidelijk te merken tijdens gesprekken rondom de ijsbaan, waarin hij anekdotes van vroeger afwisselde met analyses over het ijshockey van nu. Een ijshockeyliefhebber pur sang.

De verslaggever was onder meer actief voor de zenders Unique FM en Stadsradio Nijmegen, maar verwierf mede door de live-streams op internet de afgelopen jaren ook landelijke bekendheid in de door de algemene media grotendeels genegeerde ijshockeywereld.

6012-001.jpg

De afgelopen jaren werkte Minten ook met grote regelmaat mee aan speciale projecten van IJshockey.com, waaronder de uitgebreide coverage van verschillende bekerfinales. Verder deed hij verslag van bijna alle thuiswedstrijden van Nijmegen en vooral tijdens de play-offs ook van uitwedstrijden. Minten kreeg de afgelopen jaren bijna alle belangrijke spelers, coaches en betrokkenen uit de ijshockeywereld voor zijn microfoon.

Voor de in het Gelderse Ewijk woonachtige Minten was verslaggeving een hobby naast zijn vaste baan. Hij laat een echtgenote en twee kinderen achter. Namens alle betrokkenen bij IJshockey.com wens ik hen heel veel sterkte bij het verwerken van dit enorme en onverwachte verlies. De stem van Tonny zal nog heel wat jaren nagalmen door de Nederlandse ijshockeywereld.