AL TIL SLB 20190303 103

31 maart 201920:51

Door Joep Meijsen

Trappers breidt voorsprong verder uit

Tilburg Trappers heeft zondagavond met 3-6 gewonnen in Selb en kan komende dinsdag in eigen huis al het ticket voor de halve finales van de play-offs in de Oberliga veiligstellen.

Zes verschillende spelers troffen doel voor Tilburg, dat net als afgelopen vrijdag de wedstrijd met een sterke derde periode naar zich toetrok. Aan het einde van het duel was er nog een opstootje met de nodige spelers om de gemoederen verder op te jutten.

Trappers won de slotperiode met 1-4 nadat de regerende Oberliga-kampioen met een 2-2 stand aan de periode was begonnen. Ian Meierdres maakte veertien saves in het net bij Tilburg. Zijn collega Niklas Deske bracht 21 keer redding in het uiteindelijk doelpuntrijke duel.

Oud-Geleen-speler Ian McDonald opende de score in het duel al vroeg met een shorthanded goal. Bij een volgende powerplay maakte Trappers geen fouten en kwam via Ryan Collier weer op gelijke hoogte. Ook in de tweede periode was het eerst Selb dat scoorde, via Dominik Kolb. Amper vijftig seconden later zorgde Kevin Bruijsten ervoor dat beide ploegen met een gelijke score aan de slotperiode konden beginnen.

Ook daarin bleef het lang spannend. Ivy van den Heuvel zette Tilburg eerst voor het eerst in het duel op voorsprong, maar Ian McDonald was anderhalve minuut later succesvol voor de 3-3. Weer negentien seconden later zorgde Brock Montgomery voor de volgende Tilburgse treffer. De goal die uiteindelijk de winnende zou blijken. In de slotminuten mikte Reno de Hondt nog raak in het lege net en was ook Nardo Nagtzaam nog succesvol.

Bij het vechtpartijtje in de slotseconde werden namens Trappers Jonne de Bonth Tijn Jacobs en Wouter Sars bestraft. Bij Selb Leon Kremer, Carl Zimmermann en Achim Moosberger. Laatstgenoemde kreeg als enige een matchpenalty.

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn