Trappers st jacques celebrate eindhoven 270210

28 februari 201000:00

Trappers dwingt derde duel af

Tilburg Trappers heeft op indrukwekkende wijze een derde en beslissend duel afgedwongen in de kwartfinale. In Eindhoven versloeg Trappers de Kemphanen met 2-6.

Het was even wennen na de enerverende ontmoeting van dinsdag. De wedstrijd in Eindhoven kon niet aan dat duel tippen qua spanning en sensatie. Alleen de eerste twintig kon Eindhoven meekomen met Tilburg. De Eindhovenaren hadden zelfs een licht overwicht maar stonden desondanks na twintig minuten met 1-2 achter.

Tilburg kwam na twaalf minuten op voorsprong. Tijdens een delayed penalty tegen Eindhoven tikte Ritchie van Hulten de puck achter Matt Anthony nadat deze een rebound weggaf op een schot van Rody Jacobs. Na de treffer moesten Chris St. Jacques en Casey Vanschagen snel achter elkaar richting de strafbank. Eindhoven profiteerde binnen dertien seconden en kwam op gelijke hoogte via een kanonskogel van Jeff Winchester.

Eindhoven leek daarna in de resterende powerplay op jacht te gaan naar een voorsprong. Het gevaarlijke duo Daryl Bat en Chris St. Jacques dacht daar heel anders over. Op kenmerkende wijze rondde het duo een shorthanded uitbraak af. St. Jacques schoot de puck uiteindelijk langs Anthony: 1-2.

Na de pauze was het al gauw over en uit met Kemphanen. Tilburg was in die fase veel te sterk. Via treffers van Bat en Josh Liebenow liepen de bezoekers uit naar 1-4. Even leek Eindhoven terug te komen dankzij een briljante goal van Bob Teunissen. De captain van Kemphanen soleerde tijdens een Tilburgse powerplay door de verdediging en rondde beheerst en bekwaam af: 2-4.

Toch gaf die shorthanded goal van Teunissen zijn ploeg niet het duwtje in de goede richting. Tilburg wist na anderhalve minuut de marge weer op drie te brengen. Wederom was het Chris St. Jacques die trefzeker was. Daarmee was de lijn met Bat en St. Jacques het grote verschil tussen de eerste en tweede wedstrijd in deze kwartfinale. Dinsdag lukte er vrij weinig bij het duo.

In de derde periode kwam de overwinning van Trappers geen moment in gevaar. Bjorn Willemse gooide de wedstrijd op slot met een fraai schot vanaf de blauwe lijn. Daarmee liet Willemse maar weer eens zien dat er geen Nederlandse verdediger kan tippen aan zijn schotkracht.

De wedstrijd kabbelde rustig voort richting het einde. Vijf minuten voor tijd sloeg alsnog de vlam in de pan. David Cornacchia beging een onnodig harde en gevaarlijke check op Ivy van den Heuvel. Zodra het spel stillag kwam Diederick Hagemeijer op voor zijn teamgenoot en haalde revanche op Cornacchia. Beide kemphanen moesten dankzij de vechtpartij met een game misconduct van het ijs. Vreemd genoeg kreeg Cornacchia voor de check slechts twee minuten. Ook Bohuslav Subr en Marcel Kars mochten door wat klappen eerder gaan douchen met een misconduct van tien minuten. Vreemd genoeg wordt vechten, wat een populair onderdeel is van de sport, zwaarder bestraft dan onnodig en gevaarlijke checks.

Door de zege is Tilburg weer helemaal terug in de race. Zondagavond vindt de derde en beslissende wedstrijd plaats in Tilburg. De wedstrijd in Stappegoor begint om 20.00 uur.