Trappers smith 0809

10 oktober 200800:00

Trappers en Devils op tandvlees

Tilburg Trappers nam pas laat afstand van Groningen Grizzlies. Matt Smith nam vier goals voor zijn rekening in een 7-4 overwinning. Nijmegen Devils had in eigen huis alle moeite om een ijzersterke Matt Anthony te passeren. Pas in de slotminuut van de reguliere speeltijd nam TJ Sakaluk de rol van goudhaantje op zich.

Tilburg Trappers - Groningen Grizzlies 7-4

Trappers moest het nog stellen zonder Bjorn Willemse. De formaliteiten van de uit Frankrijk terugekerende verdediger waren nog niet allemaal in orde. Omdat Tony Bergin vanwege familieomstandigheden terug is in Canada, was de defensie enigszins gehandicapt. Groningen toonde echter aan duidelijk gegroeid te zijn ten opzichte van vorig seizoen en kon tot in de derde periode gelijke tred houden met de regerende kampioen.

Heel hoogstaand ijshockey was het niet voor vijftienhonderd toeschouwers in Stappegoor, maar over het aantal doelpunten mochten de aanwezigen niet klagen. In de eerste twintig minuten was het al vijf keer raak. Twee keer Matt Smith en een keer Lance Monych bezorgden Tilburg de voorsprong. Derek Bachynski had er twee voor Groningen.

In de tweede periode werd het echt spannend en konden de Tilburgse supporters zelfs een beetje gaan vrezen voor de uitslag van de wedstrijd. Ram Sidhu bracht Grizzlies halverwege de wedstrijd op gelijke hoogte. Direct daarna liep Ricardo Dijkema tegen een straf op, waarop Lance Monych Trappers opnieuw op voorsprong bracht, maar nog geen minuut later was het de andere Lance in de wedstrijd, Morrison, die Groningen met zijn vierde goal de wedstrijd opnieuw in evenwicht bracht.

Pas in de derde periode nam Trappers definitief afstand. Met Mark Donders op de strafbank scoorde Matt Smith na vijf minuten de winnende goal. Taggart Desmet en nog een keer Smith bepaalden daarna de eindstand op 7-4, waarbij doelman Mathieu Blanchard van Groningen na afloop de complimenten in ontvangst mocht nemen. De punten bleven uiteindelijk echter gewoon achter in Stappegoor.

Nijmegen Devils - Eindhoven Kemphanen 2-1

Nijmegen Devils leek in de eerste periode de tegenstander totaal onder de voet te lopen. Met goed combinatiespel werd een reeks enorme kansen gecreëerd. Deze dienden uiteindelijk louter om doelman Matt Anthony de kans te geven uit te groeien tot de absolute uitblinker van de wedstrijd. Toen Eindhoven na een combinatie van defensieve fouten en een misser van doelman Casper Swart na elf minuten via Kevin Galerno ook nog de leiding pakte, hing een sensatie in de lucht.

Het was Akim Ramoul die zes minuten later voor de gelijkmaker zorgde. De uit Geleen afkomstige aanvaller werd shorthanded weggestuurd door Rick Wijnen en rondde op de best mogelijke manier af door de puck in de bovenhoek buiten het bereik van Anthony het net in te jagen. Met de gelijke stand gingen beide teams de kleedkamer in.

Devils had duidelijk moeite met het defensieve spel van Eindhoven, dat vanaf de tweede periode beter mee ging spelen. Bij Nijmegen viel de sterk spelende Akim Ramoul uit, terwijl Adam Gebara al niet aan de wedstrijd was begonnen. In het restant van de wedstrijd werd aan beide kanten een treffer afgekeurd, waarna de wedstrijd op extra tijd leek aan te komen. Eindhoven kreeg in de slotminuten kansjes om de wedstrijd te beslissen, maar de goal viel uiteindelijk aan de andere kant van het ijs. Exact 44 seconden voor tijd verzond Brad Smulders een goede pass op TJ Sakaluk, die een goede schijnbeweging maakte om Anthony te kloppen en zo Nijmegen de eerste reguliere overwinning te bezorgen.

Eindhoven-coach Leo van den Thillart was maar deels tevreden. ‘Het is mooi dat we goed meespelen in de wedstrijd, maar we moeten dat wel omzetten in punten.' Hij was bijzonder tevreden over zijn doelman. ‘Matt heeft een uitstekende wedstrijd gespeeld.' Die mening werd gedeeld door zijn tegenvoeter Frank Gentges. ‘Die man was gewoon fantastisch. Heeft Eindhoven vooral in de eerste periode gered. Uiteindelijk was dit voor ons een moeilijke wedstrijd tegen een zeer defensieve tegenstander, maar we kregen uiteindelijk loon naar werken met de winst', aldus de coach van Nijmegen.