10 oktober 200400:00

Trappers flitst langs Eaters

Eaters Geleen leed in eigen huis de derde nederlaag op rij. Tilburg Trappers scoorde drie keer in de eerste vier minuten en liep uiteindelijk uit naar een 4-7 overwinning. Jeff Trembecky en Robbert Maas hadden ieder twee goals en een assist in de ontmoeting.

Ex-Eater Ryan van Diemen deelde na iets meer dan een minuut spelen de eerste klap uit van de wedstrijd. Op aangeven van Casey Vanschagen passeerde de Nederlands-Canadees Honoré Loos. De Geleense doelman moest anderhalve minuut later weer vissen door een treffer van Robbert Maas op aangeven van Peter van Biezen.

Dit was voor coach Andy Tenbult reden om Loos te vervangen door Christian van Sloun. Die incasseerde echter zo'n beetje op zijn eerste schot ook een tegentreffer. Casey Vanschagen was de maker van dit doelpunt. Geleen deed echter direct vanaf de face-off iets terug. Kyle Schutte scoorde op aangeven van de jeugdige Niels van Sloun en de Nederlands-Canadees Brad Smulders.

De laatste lach in de openingsperiode was echter wederom voor Tilburg Trappers, dat na een kwartier spelen via Stanislav Nazarov op 1-4 kwam. Zo spectaculair als de eerste periode was qua doelpunten, zo rustig was het in de tweede doorgang. In de openingsminuut van de periode scoorde de Tsjech Petr Jezek nog wel de tweede Geleense treffer, maar daarmee is ook het hele verhaal van de periode verteld.

Pas na 47 minuten kwam de doelpuntenmachine weer op gang in de ontmoeting voor iets meer dan 650 toeschouwers. Het was wederom Robbert Maas, vorig jaar nog een van de drijvende krachten in het tweede team van Trappers, die raakschoot. Dit gebeurde terwijl Jeffrey van Iersel van Tilburg een straf uitzat wegens roughing, de eerste van twee shorthanded goals van Tilburg in de ontmoeting.

Het was de zeer jeugdige Niels van Sloun die de opgekomen Eaters-supporters reden tot juichen gaf. Met zijn inzet op aangeven van Kyle Schutte en Brad Smulders passeerde de jongeling doelman Marcel den Hartog van Tilburg. Mocht Geleen echter al dromen koesteren van een miraculeuze comeback in de laatste tien minuten, dan werden deze door Jeff Trembecky professioneel in de kop gedrukt. Twee maal combineerde hij met Peter van Biezen en Stanislav Nazarov om Christian van Sloun te kloppen. De tweede treffer viel shorthanded, nadat Ryan van Diemen van het ijs was gestuurd met een game misconduct.

Tussendoor scoorde Lambert Keulen nog een keer voor Geleen. Dit gebeurde op de powerplay. Opvallend daarbij is dat een van de assists op naam kwam van de debuterende OekraĂŻner Stanislav Vernikov.

Eaters vervolgt de competitie aanstaande vrijdag tegen het eveneens puntloze Den Haag, terwijl Tilburg op bezoek mag bij Amsterdam, dat zondagavond tegen Nijmegen de eerste zege van het seizoen boekte.