SPLT8217

1 september 201900:04

Door Joep Meijsen

Trappers maakt indruk in Thialf

Tilburg Trappers speelde een prima eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Tegen het op het hoogste niveau in Duitsland spelende Iserlohn Roosters bleef de ploeg van Bo Subr lange tijd goed bij. Uiteindelijk was er echter een 3-1 nederlaag.

Trappers is pas anderhalve week bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Thialf Icehockey Cup biedt de drievoudige Oberliga-kampioen een geweldige mogelijkheid om zich al vroeg te meten met ploegen die niet alleen van een hoger niveau zijn, maar ook verder in de voorbereiding. Vorig jaar was Tilburg dichtbij een verrassing tegen Krefeld en deze keer maakte Trappers het Iserlohn erg lastig.

Twee nieuwkomers in de opstelling van Trappers met Diego Hofland en Bartek Bison. Eerstgenoemde speelde mee alsof hij al jaren bij Tilburg actief is en Bison maakte direct indruk door in de openingsfase een tegenstander zijn eigen bank in te checken. Trappers deed het sowieso prima, terwijl bij Iserlohn duidelijk zichtbaar was dat de ploeg veel nieuwkomers had en de ploeg dus nog duidelijk niet op elkaar was ingespeeld.

SPLT8236

Shorthanded goal

Trappers kwam zelfs brutaal op voorsprong. Max Hermens profiteerde van slordig spel op de blauwe lijn van Iserlohn en rondde met een prima actie af. Net als vorig jaar lijkt Hermens uitstekend uit de zomer te zijn gekomen en klaar te zijn voor het begin van het nieuwe seizoen. Tilburg kreeg zelfs nog een paar kansen om de voorsprong verder uit te breiden.

De eerste periode was duidelijk voor Trappers, dat goed terug kon vallen op patronen van de afgelopen jaren. Vermoedelijk werd de spelers van Roosters in de eerste pauze duidelijk te verstaan gegeven dat ze uit een ander vaatje moesten tappen. En dat gebeurde ook. Hoewel het er zelden soepel uitzag, begon Iserlohn wel dominanter te spelen en kwam al snel op gelijke hoogte. De telg uit het imposante ijshockeygeslacht Sutter, Brody, scoorde van dichtbij.

SPLT8395

Goede tegenstand

Het was overigens zeker niet zo dat Tilburg werd weggespeeld. Trappers bleef de hele wedstrijd aanvallend gevaarlijk en kreeg ook nog wel de nodige kansen. Maar het verschil in ervaring, Iserlohn bracht volop spelers mee met ervaring in de NHL, AHL en andere topliga's, werd gaandeweg de ontmoeting wel zichtbaarder en een van de vele nieuwkomers bij de club, Bobby Raymond, zette Iserlohn met nog een paar minuten voor tijd op voorsprong.

De derde periode was daarna het meest voor Iserlohn, wat gezien het verschillende stadium in de voorbereiding niet onlogisch was. Ian Meierdres kreeg nog een paar prima gelegenheden om te laten zien dat zijn vorm ook al vroeg aanwezig is en hij makkelijk op een hoger niveau zou kunnen spelen dan de Oberliga. De nationale doelman deed zeker niet onder voor de drie andere goalies op de eerste dag van deze Thialf Icehockey Cup. Meierdres moest alleen nog een keer buigen voor een goal van Daniel Weiss.

Foto's: Marco Spelten (ijshockey.com/Actiefotografie.nl)

SPLT8433

Tweede wedstrijd

In de tweede wedstrijd was Krefeld uiteindelijk met 3-2 te sterk voor Fischtown Pinguins. Dit betekent dat Trappers zondag tegen Fischtown mag spelen om 13.30 uur. Enkele uren later spelen Krefeld en Iserlohn om de titel.