AL TIL LIN 20190303 019

22 maart 201922:38

Trappers moeizaam naar kwartfinales

Tilburg Trappers heeft zich geplaatst voor de kwartfinales in de Oberliga. Trappers won vrijdagavond in overtime het vierde duel tegen Lindau Islanders en besliste daarmee de serie.

De nummer acht uit de Oberliga SĂĽd maakte het Trappers niet makkelijk in deze serie. Ondanks een Tilburgs overwicht zochten beide ploegen na twintig minuten de kleedkamer weer op zonder doelpunten. In de 27e minuut pakte Lindau de voorsprong dankzij een doelpunt van Klingler. Negen minuten later kwam Trappers ook op het scorebord. Captain Ivy van den Heuvel scoorde de 1-1 met assists van Brock Montgomery en Giovanni Vogelaar.

Na vijf minuten in de derde periode kwam de thuisploeg opnieuw aan de leiding. Lennartsson, de Zweedse aanvaller en oud-speler van Essen, wist Ian Meierdres te kloppen: 2-1. Negen minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kwam Trappers voor de tweede maal langszij. Jordy Verkiel scoorde de 2-2, met wederom een assist voor de Canadees Montgomery.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd liep van den Heuvel tegen een straf aan. Lindau kon niet profiteren in de resterende dertig seconden waardoor een overtime nodig was. Ook de eerste ontmoeting in Tilburg eindigde in overtime, toen was Lindau de winnaar.

Trappers overleefde ook aan het begin van deze overtime de straf tegen van den Heuvel. De 800 toeschouwers in Lindau begonnen al te denken aan penalty shots, totdat Islanders twee minuten voor tijd nog een straf kreeg. Met nog 55 seconden te spelen, profiteerde Brock Montgomery en scoorde de winnende goal: 2-3.

In de andere achtste finales won Selber Wölfe met 3-1 van Hannover Indians (de nummer drie van de Oberliga Nord) en daarmee won Selb de serie ook met 3-1. Hannover Scorpions (de nummer twee van Nord) wist zich wel te kwalificeren voor de volgende ronde. Scorpions won de vierde wedstrijd tegen Blue Devils Weiden met 3-4 in overtime.

Dat betekent dat Selber Wölfe de volgende tegenstander wordt voor Tilburg. De overige kwartfinales zijn: