19 november 200600:00

Door Joep Meijsen

Trappers neemt revanche

Tilburg Trappers revancheerde zich zaterdag een beetje voor de nederlaag tegen Amsterdam in de finale van de Challenge Cup. De ploeg van Larry Suarez vervolgde de eigen bekercampagne met een 2-6 overwinning in de hoofdstad. Nijmegen Emperors boekte een krappe zege op Heerenveen Flyers.

Amsterdam - Tilburg 2-6
Tilburg Trappers bracht zaterdag voor het eerst sinds de nederlaag in de finale van de Challenge Cup een bezoek aan Amsterdam en deze keer vertrokken de in de bekercompetitie sterk gestarte Brabanders wel met de volle mep uit de hoofdstad. Dennis ten Bokkel nam drie treffers voor zijn rekening en speelde daarmee een beslissende rol in de ontmoeting.

Tilburg besliste de ontmoeting feitelijk al in de eerste periode via onbeantwoorde treffers van Bjorn Willemse, Doug Stienstra en Dennis ten Bokkel. De treffer van Stienstra werd shorthanded gescoord. Voor de topscorer in de bekercompetitie alweer zijn tweede shorthanded treffer in de strijd om de beker.

De winnaar van de Challenge Cup deed halverwege de wedstrijd nog wat terug via de vijfde seizoenstreffer van Borek Vagner, maar Dennis ten Bokkel en Jeff Paul zorgden ervoor dat de hoop op een comeback van Amstel Tijgers vergeefs was.

Anders Bertilsson scoorde enkele minuten voor tijd nog een tweede Amsterdamse goal, maar Dennis ten Bokkel bracht de marge kort daarop weer terug op vier goals. Daarmee handhaaft Tilburg Trappers zijn ongeslagen status in de bekercompetitie met de vierde zege op rij. De Brabantse formatie speelt zondag in eigen huis tegen Heerenveen, terwijl Amsterdam afreist naar Geleen.

Heerenveen - Nijmegen 2-4
De Finse goaltjesdief Ari Katavisto lag de afgelopen periode een beetje onder vuur in Nijmegen. Tegen Heerenveen beantwoordde hij de kritiek met twee treffers, waaronder de beslissende goal in de 2-4 zege van Nijmegen in Friesland.

In een wedstrijd die lange tijd gelijk opging scoorde Katavisto in de 57e minuut zijn tweede van de wedstrijd, waarmee hij de gelijke stand doorbrak. Via een treffer in het lege net van Anders Dahlin met nog achttien seconden te spelen kreeg de zege een ruimere aanblik.

Eerder in de wedstrijd kwam Heerenveen op voorsprong via de tweede treffer in twee wedstrijden voor de Rus Andrei Levitin. Via Katavisto komt Nijmegen nog in de eerste periode langszij, waarna John Versteeg de Nijmeegse formatie in de tweede periode op voorsprong bracht. Deze keer was het de beurt aan Casey Bartzen om de gelijkmaker te scoren als opmaat naar de winnende goal van Katavisto in de derde periode.

Nijmegen klimt door de winst naar de tweede plaats op de ranglijst van de bekercompetitie. Emperors vervolgt de competitie zondag in eigen huis tegen Den Haag. Heerenveen heeft voor zondag het eerste bezoek dit seizoen aan Tilburg op het programma staan.