1 december 200400:00

Door Joep Meijsen

Trappers pakt Wolves in

Tilburg Trappers heeft dinsdagavond kwalificatie voor het bekerweekeinde afgedwongen met een ruime 0-5 zege in Den Haag. Daarmee zijn de kaarten voor het evenement in Eindhoven zo goed als geschud. scoorde twee keer.

Trappers ging de wedstrijd in na een hectische week. De ploeg van Theo van Gerwen verloor het afgelopen weekeinde twee keer, coach Theo van Gerwen zette zijn ploeg via de pers op scherp en Trappers zag gisteren wederom een nieuwe speler opduiken in de ploeg. Goaltjesdief en spelmaker Josh Oort maakte zijn comeback in de Nederlandse competitie.

Het resultaat was ernaar. Den Haag, dat zich de afgelopen weken ook al fors versterkt had, keek langzaam naar boven op de ranglijst. De ploeg had misschien voorzichtig nog wel hoop op kwalificatie voor het bekerweekeinde, maar het team van Kristoff van den Broeck werd door Tilburg hard op de plaats gezet.

Den Haag is in de openingsfase nog de betere ploeg, maar als Jeff Trembecky na zestien minuten de openingstreffer scoort, zit Tilburg op de goede weg. De na een schorsing teruggekeerde Ryan van Diemen maakt vroeg in de tweede periode de bevrijdende tweede treffer. Daarna is het de beurt aan om te laten zien wat hij in Amsterdam allemaal geleerd heeft. Gezien zijn dubbele treffer in luttele minuten is dat niet gering.

Via Jeffrey van Iersel wordt het in de derde periode zelfs nog 0-5 en lijkt de onrust binnen Trappers voorlopig weer gesust. Vorig seizoen kende Trappers overigens ook een slechte periode. De ploeg bereikte toen echter wel gewoon de bekerfinale en kwam later ook nog aardig in de buurt van het landskampioenschap.