Trappers desmet close 0809

20 november 200800:00

Door Joep Meijsen

Trappers ruim langs Flyers

Tilburg Trappers boekte woensdagavond de vijfde overwinning op rij op Heerenveen Flyers. De gasten uit Brabant hadden in Thialf slechts een kwartier nodig om een beslissende voorsprong op te bouwen en de basis te leggen voor een ruime 9-2 overwinning. Taggart Desmet had drie goals.

De Brabanders hebben tot nu toe dit seizoen weinig moeite om het net te vinden tegen Flyers. In alledrie de ontmoetingen stopte de teller bij negen. In de Ron Bertelingschaal was het 9-1, een paar weken later in Tilburg 9-5 en nu dus 9-2 in de uitwedstrijd. Hierdoor blijft Trappers op het spoor om zich als nummer één te plaatsen voor de halve finales van de beker. Tilburg heeft één verliespunt minder dan de huidige koploper Nijmegen.

Het duurde woensdagavond minder dan een minuut voordat de eerste treffer viel. Sjoerd Idzenga gaf een rebound weg op een schot van Stanislav Nazarov en Daryl Bat profiteerde hier professioneel van. Via William Reber wordt het weliswaar al snel weer gelijk, maar na veertien minuten kijkt Heerenveen toch al tegen een 1-4 achterstand aan. Eerst is het Lance Monych die met zijn vijftiende van het seizoen Tilburg opnieuw op voorsprong brengt, waarna de wekelijks beter spelende Niko Suoraniemi en Taggart Desmet de voorsprong verder uitbouwen.

Het was niet zo dat Heerenveen helemaal niets in de melk te brokkelen had vanavond, zo raakt Bert van den Braak de lat en moet doelman Billy Thompson een aantal keer handelend optreden, maar uiteindelijk is het een meer dan overtuigende overwinning voor Trappers. Taggart Desmet voegt nog zijn twaalfde en dertiende treffer van het seizoen toe en Matt Smith, Bob Teunissen en Don Nichols profiteren nog mee van het doelpuntenfestijn. Travis Chapman weet namens Flyers het net nog te vinden.

Flyers leek de afgelopen weken met een kleine opmars bezig te zijn op de ranglijst, onder meer dankzij een knappe overwinning op Geleen. Nederlagen tegen Den Haag afgelopen weekeinde en nu tegen Trappers zorgen ervoor dat het bereiken van de halve finales van de beker nu hooguit nog een theoretische mogelijkheid is.

Dit weekeinde heeft Tilburg Trappers twee thuiswedstrijden op het programma staan. Vrijdag komt Eaters Geleen op bezoek, terwijl de Brabanders op zondag gastheer mogen spelen voor Amstel Tijgers. Heerenveen wacht vrijdag de confrontatie in Amsterdam, terwijl zondag Utrecht op bezoek komt.