Stock - Stick en puck
— © Marco Spelten/IJshockey.com

24 december 202008:42

Door Joep Meijsen

Trappers rukt op naar tweede plaats

Tilburg Trappers verlengde dinsdagavond de winning streak naar vijf wedstrijden met een 5-3 zege bij Krefeld. Daardoor klimt Trappers door op de ranglijst van de Oberliga Nord en staat nu weer op de tweede plaats.

Diego Hofland en Mickey Bastings hadden ieder twee doelpunten, terwijl ook Kilian van Gorp tot scoren kwam. Max Hermens bereidde drie treffers voor, terwijl Giovanni Vogelaar en Jordy Verkiel ieder twee assists hadden namens de Tilburgers.

Trappers miste vroeg in de ontmoeting een penaltyshot en kwam in de openingsperiode op voorsprong. Daarna ging de wedstrijd lange tijd gelijk op, waarbij de stand een kwartier voor tijd nog 3-3 was. Goals in de laatste zes minuten van het duel van Van Gorp en de tweede van Hofland beslisten het duel daarna in het voordeel van Trappers.

Het was een ontmoeting met veel straffen voor beide partijen. Luca Hauf scoorde twee keer voor de gastheren. Hannover Scorpions won de uitwedstrijd bij Hammer Eisbären met 2-4, Diez Limburg ging nipt met 4-5 onderuit tegen Rostock, terwijl een dag eerder Hamburg al met 5-1 uithaalde tegen Herner EV en Saale Bulls Halle in overtime met 4-3 verloor van Herforder EV.

In de stand gaat Hannover Scorpions met 39 punten uit 15 wedstrijden riant aan kop. Trappers en Indians volgen met 26 uit dertien en kunnen dus nog iets van de achterstand inhalen. Crocodiles en Halle volgen op respectievelijk 1 en 3 punten van Trappers.

De komende dagen kan Tilburg nog veel goedmaken, voor de jaarwisseling staan er nog drie duels op het programma. Op tweede kerstdag is een thuiswedstijd tegen Diez-Limburg, 28 december volgt een uitwedstrijd bij Halle en op 30 december komt Rostock op bezoek in Tilburg.