Trappers loginov check zeltins 291113

30 november 201300:20

Door Joep Meijsen

Trappers simpel langs Kemphanen

Tilburg Trappers had vrijdagavond weinig moeite met een gehandicapt Eindhoven Kemphanen. Aaron Lee scoorde drie keer in een regelmatige overwinning voor de regerende bekerkampioen.

ach Josh Mizerek van de Eindhovense formatie zuchtte na afloop even diep. ‘Ik ben een strijder, dus je zult van mij nooit horen dat deze wedstrijd voor ons onmogelijk te winnen was. Maar het was wel een enorme uphill climb. Gisteravond had ik precies negen aanvallers, drie verdedigers en twee keepers. Met behulp van invallers uit het tweede team en verschuivingen in de linies hebben we kunnen spelen. De jongens hebben het goed gedaan, maar het is moeilijk.’

Kemphanen heeft dit seizoen al niet de breedste basis na de leegloop van ervaren spelers na afloop van de afgelopen jaargang. Blessures en ander leed zorgen er echter voor dat ineens spelers als Mike Vedder, Dennis Rijkers en Mitch Dehondt een plekje vinden in de Eredivisie. ‘Spelers die op zoek zijn naar veel ijstijd, zitten bij Kemphanen goed’, aldus Mizerek.

Bij Trappers is het een heel ander verhaal. De ploeg kan drie goede lijnen uitrollen en heeft met Julian van Lijden een verse speler in de selectie. De vooral in Duitsland opgeleide speler tekende voor anderhalf jaar bij Trappers en maakte tijdens zijn eerste wedstrijd, waarin hij in verschillende lijnen werd ingezet, een behoorlijke indruk.

Trappers beschikt met Aaron Lee ook over een prima aanvalsleider. De Canadees uit Calgary prikte er vrijdagavond weer drie goals in, waaronder de belangrijke eerste twee goals voor Tilburg. De lijn met Lee, Van Biezen en Prudden zorgde iedere shift voor gevaar voor het doel van Deniz Mollen en nam uiteindelijk vijf van de acht goals voor zijn rekening. Ook Van Biezen en Prudden namen ieder een goal voor hun rekening. Ritchie van Hulten, Ivy van den Heuvel en Jeffrey Terminesi scoorden de overige drie goals.

Voor Kemphanen was het niet alleen maar een negatieve avond, hoewel de ploeg vooral in de eerste en derde periode stevig onder druk gezet werd. De terugkeer van Vladislavs Dobrenkijs is een opsteker voor de ploeg. De 22-jarige uit Liepaja afkomstige forward is de meest getalenteerde van het kwartet Letten in Eindhovense dienst. Twee keer flitste hij op de vleugel langs de Tilburgse defensie voor een pass op maat richting Marc Donders die prima afrondde.

Tijdens de tweede periode had Kemphanen zelfs een tijdje het betere van het spel, al werd de ploeg daarbij geholpen door vier powerplays op rij. Uiteindelijk was er echter geen twijfel over het eindresultaat van de wedstrijd en mocht Kemphanen zich nog in de handen knijpen dat Trappers de score niet verder opvoerde.

Voor Mizerek wacht nu weer een nieuwe puzzel voor de tweede wedstrijd in de serie, die al direct op zaterdag weer wordt gespeeld. ‘De jongens van het tweede team hebben morgen zelf een wedstrijd in Groningen. Ik ga zo maar eens bellen met de coach van de NIJA. Morgen gaan we met frisse moed verder. Als we verliezen hebben we feitelijk drie weken zonder ijshockey, als we winnen zijn we dinsdag terug in Tilburg.’