Emperors jenssen sad

5 november 200600:00

Door Remco

Trappers speelt CC finale

Tilburg Trappers zal de tegenstander zijn van de Amstel Tijgers in de finale om de Challenge Cup. Tilburg plaatste zich voor de finale dankzij een 4-1 zege op Nijmegen Emperors.

De eerste periode van deze wedstrijd werd vooral gekenmerkt door straffen. Scheidsrechter Ruud van Baast deelde in totaal maar liefst 36 strafminuten uit. Tussen de straffen door scoorde Tilburg tweemaal en opvallend genoeg waren het twee verdedigers die goalie Tommi Niemala versloegen. Jeff Burgoyne opende de score na negen minuten en Stanislav Nazarov verdubbelde de voorsprong vlak voor het einde van de eerste periode.

De ‘vorentscheidung' viel al gelijk in het begin van de tweede periode toen Dave Bonk met een shorthanded goal de 3-0 maakte. Nijmegen kwam nog even terug in de wedstrijd via een goal van captain Bob Teunissen, maar al snel maakte Peter van Biezen met een powerplaygoal de 4-1. De Tilburgse aanvaller lijkt dit seizoen weer helemaal op te bloeien onder coach Larry Suarez. Van Biezen liet aan het einde van vorig seizoen nog weten niet tevreden te zijn met zijn rol in het team. Larry Suarez maakt in ieder geval meer gebruik van de international die in vijf wedstrijden zesmaal wist te scoren voor de Trappers.

In de derde periode kwamen beide teams niet meer tot scoren zodat woensdagavond de finale van de Challenge Cup zal gaan tussen de Trappers en Amsterdam. Beide ploegen ontmoetten elkaar de laatste jaren al vaker in een finale. De laatste finale in deze reeks werd gewonnen door Tilburg dat vorig jaar in de bekerfinale Amsterdam versloeg.

Overige wedstrijden
In Poule A won Heerenveen eenvoudig van Zoetermeer met 10-1. Iets meer dan 250 toeschouwers zagen Brian Ballman en Brad Wanchulak beiden tweemaal scoren voor Flyers. Amsterdam won vanavond de laatste groepswedstrijd met 6-2 van de Groningen Grizzlies. Door deze zege heeft Amsterdam meer punten behaald dan Tilburg in de andere poule. Hierdoor wordt de finale van de Challenge Cup woensdag in de Jaap Edenhal afgewerkt.

Naast Tilburg en Nijmegen speelde ook Geleen vandaag in poule B hun laatste wedstrijd en wel tegen Utrecht Dragons. Geleen won simpel met 11-0 dankzij hattricks van Lambert Keulen en Brian McGarry. Net als in de heenwedstrijd in Utrecht vielen ook vanavond de nodige strafminuten. In de derde strafminuut mochten vier spelers een misconduct in ontvangst nemen van scheidsrechter Jean-Paul de Brabander. Uiteindelijk bleef de teller op 80 strafminuten staan.

De laatste wedstrijd van de Challenge Cup gaat tussen Dordrecht en Eindhoven. De uitslag van deze wedstrijd volgt later.