Trappers Herne 2017 kans Tilburg

12 april 201922:35

Trappers start met nederlaag tegen Herne

Tilburg Trappers heeft in eigen huis de eerste wedstrijd in de halve finale verloren. Herne was met 1-3 te sterk voor de regerend kampioen.

Herne is op tijd in vorm geraakt voor de play-offs. De ploeg was in de vorige rondes te sterk voor Regensburg en Peiting, twee goede teams uit de Oberliga Süd. Belangrijke schakel bij Herne is de goalie Björn Linda. De 29-jarige goalie was al vaker een sta-in-de-weg voor Trappers. Linda begon het seizoen in DEL2 bij Deggendorf maar maakte gedurende het seizoen de overstap naar Herne.

In een volgepakt Stappegoor kwam Herne na tien minuten op voorsprong via Dennis Thielsch. Vijf minuten later kwam Trappers langszij via Jordy Verkiel. De winnende treffer zou al snel vallen, namelijk in de eerste minuut van de tweede periode. Ex-Trapper Brad Snetsinger scoorde dertig seconden na de pauze de 1-2.

Die stand bleef lang op het scorebord staan. Een slotoffensief van Trappers werd moeilijk door een straf voor Mickey Bastings drie minuten voor tijd. Bastings kreeg daarbij ook een match penalty wegens abuse. Coach Bo Subr haalde nog wel zijn goalie Ian Meierdres van het ijs maar dat mocht niet baten. Thielsch wist met een empty netter zijn tweede doelpunt te maken en daarmee de eindstand op 1-3 te bepalen.

De best-of-five serie gaat zondagavond verder in Herne. Dat duel begint om 18.30 uur. In de andere halve finale begon Landshut met een 8-4 overwinning tegen Hannover Scorpions. Forster had twee goals voor Landshut en Bombis noteerde een hattrick names Hannover.