20 december 200500:00

Door Joep Meijsen

Trappers stuurt Hyrsky weg

Tilburg Trappers heeft de samenwerking met coach Dave Hyrsky beëindigd. De Canadees werd na vier competitie-nederlagen op rij op straat gezet. Theo van Gerwen neemt voorlopig de taken van de coach waar.

Het ontslag van Hyrsky komt niet als een verrassing. Tijdens de wedstrijd van afgelopen zondag tussen Trappers en Amsterdam riep een deel van het Tilburgse publiek al om het hoofd van de coach. Trappers investeerde dit jaar stevig in verbetering van de selectie, kende een goede seizoenstart, maar de prestaties zakten de afgelopen weken stevig in.

Hyrsky wordt enkele dagen voor de halve finale van de beker ontslagen. Vanaf vrijdag speelt Tilburg Trappers in een best-of-three tegen Geleen. Trappers zoekt naar een permanente oplossing voor de positie van hoofdcoach, maar naar alle waarschijnlijkheid staat Theo van Gerwen vrijdagavond in de bank.

Het huwelijk tussen Trappers en Hyrsky begon al weinig positief. De Canadees, halverwege vorig seizoen opgestapt bij Heerenveen, maakte in een interview duidelijk alleen met Tilburg in zee te zijn gegaan omdat hij in het buitenland niet aan de slag kwam. 'Ik heb gesprekken gevoerd met clubs in Zweden en Canada, maar dat is op niets uitgelopen. En uiteindelijk heb ik toch een gezin. Ik heb een Nederlandse vriendin en ben sinds kort vader van een zoon. We wonen in Nijmegen van daaruit is Tilburg goed te bereizen', aldus Hyrsky rond zijn aanstelling in het Brabants Dagblad.

Hyrsky kwam enkele jaren geleden via Joegoslavië in Nederland terecht. Hij was één van de twee kandidaten voor de positie van hoofdcoach in Nijmegen. Die baan ging toen naar Dana Knowlton. Daarop nam hij korte tijd het tweede team van Nijmegen onder zijn hoede alvorens Heerenveen zich meldde. Daar stapte hij vorig jaar gefrustreerd over de Nederlandse competitie, de Nederlandse scheidsrechters en de opstelling van het bestuur van Flyers op.