26 oktober 200500:00

Door Joep Meijsen

Trappers stuurt Paquin weg

Tilburg Trappers heeft afscheid genomen van verdediger Luc Paquin. De Canadees was volgens Trappers aanvallend sterk, maar defensief niet van het verwachte niveau. De Zweed Niklas Oskarsson komt op proef om hem te vervangen.

Opvallend is dat Luc Paquin in de top tien staat van de Nederlandse topscorerslijst. In achtw edstrijden kwam hij tot vier doelpunten en negen assists, in combinatie met nog geen enkele strafminuut. Slechts zeven spelers in Nederland hebben betere statistieken op hun naam staan.

Paquin was afkomstig van de academisch hoog aangeschreven universiteit van Princeton in de Verenigde Staten, maar is oorspronkelijk afkomstig uit Le Gardeur in Quebec. Daarmee is van de drie nieuwe buitenlandse aanwinsten die Trappers in het voorjaar presenteerde alleen nog Dave Ianazzo over. Marco Peluso kon een beter contract krijgen in Noord-Amerika en zag helemaal van zijn komst naar Nederland af.

Met Oskarsson krijgt Trappers een speler met veel meer ervaring op proef. De op 2 april 1976 geboren Zweed is vijf jaar ouder dan Paquin en speelde de afgelopen jaren in de Zweedse eerste divisie en de hoogste Noorse divisie. Hij begon dit seizoen bij het team Hille/Abyggeby IK.