WK Jaca Nederland Belgie Nardo Nagtzaam

24 juli 201708:15

Door Joep Meijsen

Trappers trekt international Nagtzaam aan

Tilburg Trappers breidt de selectie uit met international Nardo Nagtzaam. De geboren Nijmegenaar speelde vorig seizoen al in de Oberliga voor Essen.

Na Parker Bowles, Max Hermens, Alexey Loginov en Brock Montgomery is Nagzaam de vijfde nieuwkomer in het team van Tilburg, dat afgelopen week het nieuws te verwerken kreeg dat Diederick Hagemeijer niet terugkeert in het nieuwe seizoen.

Met Nagtzaam trekt Tilburg een aanvaller aan die vier jaar college-ijshockey speelde in de Verenigde Staten en daarna als prof ervaring opdeed in de ECHL, EBEL en de Britse liga. Het grootste deel van het seizoen vorig jaar kwam hij uit voor Essen in de Oberliga. Daar kregen echter veelvuldig andere imports de voorkeur.

Inclusief play-offs speelde Nagtzaam vorig jaar veertien wedstrijden voor de Moskitos, waarin hij zeven goals en veertien assists op zijn naam bracht. In wedstrijden tegen Tilburg had hij een goal en een assist. Nagtzaam speelde de afgelopen drie jaar alle WK's voor Oranje. In Belfast kwam hij in vier wedstrijden niet tot scoren, maar nam hij wel twee assists voor zijn rekening.

Bestuurslid technische zaken Bob Teunissen van Trappers is blij met de nieuwe aanwinst. 'Het geeft onze selectie aanvallend een flinke impuls die we goed kunnen gebruiken. Nardo schaatst heel goed, is superfit, heeft een neusje voor de goal, maar stelt ook ploeggenoten in staat te scoren', vertelt hij op de eigen website van Tilburg.

Delen