18 februari 200400:00

Trappers wijst Eaters terug

Eaters Geleen knokte twee keer terug vanuit achterstand, maar kreeg in overtime toch nog de deksel op de neus. Dankzij een treffer van Jeffrey van Iersel na anderhalve minuut in de extra tijd behoudt Tilburg Trappers de ongeslagen status in de competitie.

De dinsdagavondwedstrijd in Glanerbrook liep op rolletjes voor Tilburg Trappers. Jeff Trembecky scoorde twee keer en Leo van den Thillart voegde hier nog een treffer aan toe zodat de formatie van Theo van Gerwen na de eerste periode een bijzonder comfortabele 3-0 voorsprong kon koesteren.Geleen is echter in eigen huis een lastige tegenstander. Vraag bijvoorbeeld maar aan Heerenveen, dat het merendeel van de wedstrijden diep in Limburg verloor. De ploeg van Andy Tenbult vocht in de tweede periode dan ook goed terug. Robert Dubois toonde zijn voortgaande doeltreffendheid, Chad Euverman scoorde, terwijl Nick Verbruggen goed gebruikmaakte van een straf voor Jeff Trembecky. Na twee periodes was de stand zo weer in evenwicht.Tilburg gaf echter niet op en het was NHL-veteraan Jason Lafreniere die de Brabanders weer aan de leiding bracht. Een straf voor Casey Vanschagen wegens charging bood echter uitkomst voor Eaters. Ryan van Diemen, die al twee assists op zijn naam had staan in de wedstrijd en sowieso in bloedvorm lijkt, schoot de assist van Chad Euverman binnen voor de gelijkmaker.De twee comebacks van Geleen waren uiteindelijk slechts goed voor Ă©Ă©n puntje. Na anderhalve minuut in overtime scoorde Jeffrey van Iersel de winnende goal, waardoor Tilburg iets steviger aan de leiding komt in de competitie. Vanavond ontmoeten Heerenveen en Amsterdam elkaar in Friesland.