29 januari 200500:00

Door Joep Meijsen

Trappers wint in Friesland

Tilburg Trappers pakte de tweede zege op rij in Heerenveen. De ploeg van Theo van Gerwen was met 2-5 te sterk voor de Flyers. Dave Iannazzo had twee goals voor Tilburg, terwijl Stanislav Nazarov voor drie assists tekende.

Voor Heerenveen was het de vierde nederlaag in de laatste vijf wedstrijden, terwijl het voor Tilburg juist de eerste zege was na vier nederlagen op rij in de competitie. Ruim zevenhonderd toeschouwers waren naar Thialf gekomen voor deze ontmoeting.

De powerplay van Tilburg speelde een belangrijke rol in de zege. Drie van de eerste vier goals werden gescoord met een man meer op het ijs, terwijl de vierde treffer op de delayed penalty werd gescoord. De beide goals van de de Flyers vielen in de slotperiode.

Trappers begon sterk met een dubbelslag na acht minuten. Met Kristian Simo op de strafbank wegens interference en een delayed penalty tegen een andere speler bracht Iannazzo de bezoekers op voorsprong. Terwijl de straf van Simo wegtikte bracht Doug Stienstra Tilburg op 2-0 met zijn 21e goal van het jaar.

Een straf tegen Don Nichols wegens interference gaf Tilburg de kans nog verder afstand te nemen. Bijna halverwege de wedstrijd scoorde Joel Salonen de derde Tilburgse goal. De Trappers-powerplay werkte de laatste weken maar matig, maar draaide in Heerenveen blijkbaar weer op volle toeren. Terwijl een straf tegen Matt Korthuis net was weggetikt en Jeroen van Olphen juist weer moest brommen scoorde Dave Iannazzo zijn tweede van de avond en zijn 31e van het seizoen voor de 0-4. Alleen TJ Caig van Nijmegen scoorde tot nu toe dit seizoen meer goals.

In de slotperiode waren het de jonge spelers van Flyers die de eer van de ploeg wisten te redden. Brent Janssen tekende in de openingsfase van de periode voor de 1-4, terwijl ook Kevin Bruijsten tot scoren kwam. Tussendoor wist echter ook Jeff Trembecky het net te vinden, zodat de zege niet meer in gevaar kwam.