1 december 200600:00

Door Joep Meijsen

Trappers wint in Geleen

Tilburg Trappers heeft dit seizoen nog geen punt ingeleverd tegen Geleen. De formatie van Larry Suarez won zaterdagavond de uiteindstrijd met 5-1 en boekte zo zelf alweer de vierde zege op rij in eigen land.

n en Tilburg kwamen elkaar alweer vijf keer tegen dit seizoen en vijf keer kwam Trappers als winnaar uit de strijd, waaronder twee keer vorige week in de halve finales van de beker. Mike Lalonde scoorde twee keer voor Trappers, dat het vooral in de eerste periode lastig had met Eaters.

Bij de Limburgers maakten nieuwkomers Dusan Halloun en Jeremy Stasiuk hun debuut, Frank Novello stond nog niet in de opstelling van Uli Egen. Trappers verwelkomde de geblesseerde Stanislav Nazarov terug in de opstelling, maar de Russische Tilburger verliet later weer geblesseerd het ijs.

Eaters had een beetje pech in de eerste periode. De ploeg kreeg wel kansen, maar faalde in de afronding door een combinatie van pech, onzorgvuldigheid en goed optreden van de Tilburgse doelman Coliacovo. Zoals zo vaak valt dat de goal aan de andere kant, waarbij Mark Donders een schot van Casey Vanschagen van richting veranderde en zo de openingstreffer op zijn naam bracht. De tweede treffer van het seizoen voor de geboren Tilburger.

De gelijkmaker van Eaters valt halverwege de wedstrijd. Steve Farrer rondt soepel af na een assist van Brian McGarry. Nog voor het slot van de periode neemt Trappers echter het heft in handen. Mike Lalonde en Casey Vanschagen scoren amper een minuut van elkaar verwijderd, waardoor Eaters op het achterste been wordt gezet. Vervolgens waren het Mike Lalonde en Brendan Bernakevitch die in de derde periode de afstand tussen de twee ploegen nog meer ruimte gaven.

Opvallend in de wedstrijd was dat Dusan Halloun als verdediger begon, maar later in de wedstrijd naar de aanval werd geschoven waar hij zich meer thuisvoelde. Mike Lalonde tilde zijn doelpuntentotaal voor het seizoen naar vijftien, waarmee hij na McGarry en Deeves van Amsterdam de nummer drie is in Nederland.