6 oktober 200600:00

Door Joep Meijsen

Trappers wint in Nijmegen

Tilburg Trappers bewees in Nijmegen het voordeel van een langere voorbereiding. De ploeg van Larry Suarez scoorde vier keer in de eerste periode voor een eenvoudige 5-2 zege in het Triavium. Dave Bonk had drie assists in de wedstrijd. Het tweede team van de Tilburgers verloor in eigen stadion nipt van Amsterdam.

Nijmegen - Tilburg 2-5
De punten zullen welkom zijn in Tilburg, maar de formatie liep in het warme Triavium toch schade op. Casey Vanschagen ontving na een matpartij met Bart van Roosmalen een match penalty en een automatische schorsing. Daarnaast moest Rody Jacobs het ijs verlaten met een knieblessure en brak Stanislav Nazarov een rib, waardoor ook hij voorlopig is uitgeschakeld.

Trappers zit al niet dik in de verdedigers en kan deze tegenslagen dan ook moeilijk gebruiken. Vooral ook omdat er geen spelers mogen worden gehaald van het tweede team, dat ook in de Challenge Cup uitkomt. Burgoyne, Nazarov, Willemse, Stienstra en Bat kwamen tot scoren in de wedstrijd. Drie treffers vielen op de powerplay, die aanzienlijk beter liep dan een week eerder in de ontmoeting met Geleen. Vooral de treffer van Doug Stienstra in een combinatie met Simon de Wit en Dave Bonk werd mooi uitgespeeld.

Nijmegen pakte vroeg in de wedstrijd de leiding door een prachtige treffer van Ari Katavisto op de powerplay. Dezelfde speler kreeg ook de tweede treffer op zijn naam, vroeg in de tweede periode. Voor Emperors was het de eerste serieuze krachtmeting van het nieuwe seizoen.

De wedstrijd was fysiek hard en bij vlagen gemeen. Scheidsrechter Morrisson, debuterend in de Nederlandse competitie, deelde in totaal 112 strafminuten uit, waaronder match penalties voor Vanschagen en Van Roosmalen en een game misconduct voor Jeff Burgoyne.

Nijmegen-coach Hakan Nygren toonde zich na de wedstrijd helder over de ontmoeting. 'We hebben niet goed verdedigd vandaag. Onze box-play was ver onder de maat en er werden te veel fouten gemaakt. Dan kun je zo'n wedtrijd niet winnen. Dat wordt echter allemaal de komende weken beter', zo stelde de ervaren Zweed.

In het Nijmeegse kamp heerste onvrede over het feit dat de Tilburgse doelman Martin Trommelen met zijn oude, onreglementaire uitrustig mocht spelen, terwijl de Nijmeegse doelman Tommi Niemela met de kleinere moderne uitrustig speelde, die net was aangeschaft. 'Dat was niet helemaal eerlijk', aldus Nygren. Laat in de middag kreeg Trommelen toestemming van de bond zijn oude equipment te dragen.

Fotoreportage: IJshockeyfoto.com

Trappers Selectieteam - Amsterdam 1-3
Het tweede team van Trappers hield lange tijd stand tegen Amsterdam. De ploeg van coach Nicky Rohde kwam kort voor het einde van de eerste periode zelfs op voorsprong toen Dave van Mol een assist van Joep Andries achter Victor Boutrs-Girgis schoot.

Bijna vierhonderd toeschouwers waren komen kijken naar de ontmoeting in Stappegoor, die onder leiding stond van Ger Schreuders. Amsterdam kwam na enkele minuten spelen in de tweede periode op gelijke hoogte via Paul Vincent. Met nog minder dan een minuut te spelen in de periode schoot Mark Tanner de hoofdstedelingen eindelijk op voorsprong.

Het tweede team van Trappers hield echter bijna tot het einde zicht op een stunt. Anderhalve minuut voor tijd scoorde Eric Hoogvliets zijn eerste officiële treffer binnen namens de Amsterdammers om de Amstel Tijgers de eerste punten van het nieuwe seizoen te bezorgen.

Bij Amsterdam speelde de jonge Tsjech Borek Vagner mee, die bij Amsterdam is komen aanwaaien, maar deden Anders Bertilsson en Tommie Hartogs niet mee. De Fin Kaj Karlasson, op proef, maakte wel zijn officiële debuut in de Nederlandse competitie.