27 december 200500:00

Trappers wint spektakelpot

Doug Stienstra kroonde zich tot matchwinner in de halve finaleserie tussen Tilburg en Geleen. De Nederlands-Canadees glipte in de zesde minuut van de overtime langs zijn tegenstander en schoot met een prima backhander zijn team naar de bekerfinale in Eindhoven.

Goed ijshockey was het zeker niet in Geleen. Wel twee ploegen die met volle inzet speelden, een moordend tempo aanhielden en veel kansen kregen. Voor de neutrale toeschouwer een leuke pot om te zien. Voor de supporters van beide teams een nagelbijter. Scheidsrechter Van Baast hielp een handje door veel toe te laten, zodat het tempo in de wedstrijd hoog kon blijven.

Tilburg Trappers leek in de slotfase de overwinning binnen te hebben. Met nog tien minuten te gaan, zette John Versteeg de Geleense defensie te kijk met een prima cross-ice-pass. De ingeschaatste Justin Bekkering kon de puck met een keurig schot in de open hoek plaatsen voor de 2-3.

Met nog minder dan een minuut op de klok werd echter Casey Vanschagen naar de strafbank gestuurd wegens kneeing, waardoor Eaters met de goalie van het ijs een powerplay met 6 tegen 4 kreeg. Dit leidde in eerste instantie vooral tot kansen voor Tilburg, maar in een laatste wanhopige poging schaatste Steve Kruize, alsof de tijd had stilgestaan, op kracht tot achter het doel, gaf de puck voor. Voor het doel ontstond een scrimmage, waarin Jamie Visser uiteindelijk zeven seconden voor tijd de 3-3 binnenschot. Voor Visser was het zijn tweede goal van de avond.

Beide teams leken in het volgepakte, gezellige Glanerbrook weinig trek te hebben in verdedigen. De beide goalies waren dan ook de absolute uitblinkers in de wedstrijd. Vooral Kyle Stanton hield Geleen lange tijd in de wedstrijd met enkele uitstekende saves. Vooral in delen van de eerste periode en het tweede stuk van de tweede periode domineerde Tilburg de wedstrijd. Geleen zette hier veel werklust tegenover, maar ontbeerde net als vrijdag de creativiteit om de Brabantse defensie Ă©cht stuk te spelen.

Eaters kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong via opnieuw een rommelige situatie voor het doel van Tilburg. Zo vielen eigenlijk alle Geleense goals. Dave Ianazzo mocht na een kwartier zijn eigen rebound oppikken voor de 1-1, terwijl Jeff Trembecky op de powerplay genadeloos raak schoot na een uitstekende pass van achter het doel van Casey Vanschagen. Tilburg stond voor het eerst in de ontmoeting op voorsprong. Jamie Visser tekende van dichtbij voor de gelijkmaker.

Uiteindelijk gaf het grotere technische ijshockeyvermogen van Trappers de doorslag in de wedstrijd. De ploeg beschikt over creatievere aanvallers, die uiteindelijk in de overtime voor de winnende goal zorgden. En daarmee het ticket naar Eindhoven binnensleepten. Trappers wint de best-of-three met 2-0 en Theo van Gerwen blijft als interim-coach ongeslagen.