Trappers vs landshut gm1

23 maart 201607:38

Trappers zet zegereeks voort

Tilburg Trappers heeft de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de Oberliga gewonnnen. In eigen huis was Tilburg met 5-2 te sterk voor Landshut.

armee is Tilburg nog ongeslagen in de play-offs na de 3-0 winst in de serie tegen Hannover Scorpions. Trappers begon uitstekend aan de wedstrijd tegen Landshut. De 2100 toeschouwers zagen Trappers een 2-0 voorsprong pakken in de eerste periode. Twee jonge talenten waren verantwoordelijk voor de doelpunten. In de 11e minuut opende Danny Stempher de score en in de slotminuut van de eerste periode bracht Giovanni Vogelaar met een hard afstandsschot de stand op 2-0.

Na bijna 34 minuten maakte Mitch Bruijsten er zelfs 3-0 van en leek de overwinning al aanstaande. Toch kwam de spanning nog voor de tweede pauze helemaal terug. Via goals van Peter Abstreiter en Max Hofbauer stond plotseling een 3-2 stand op het scorebord. Abstreiter is overigens een 36-jarige routinier met meer dan 350 wedstrijden in de DEL op zijn erelijst. Ook werd Abstreiter met Munchen in 2000 kampioen in de DEL. Na vele clubs speelt Abstreiter sinds zeven jaar weer in zijn geboorteplaats Landshut.

Trappers wist zich in de derde periode goed te herstellen van de Duitse tegentreffers. Al na twee minuten scoorde Maarten Brekelmans voor de thuisploeg en die klap kwam Landshut niet meer te boven. Het slotakkoord was voor Peter van Biezen die de eindstand in de laatste minuut op 5-2 bracht.

Trappers vertrekt vandaag al richting Zuid-Duitsland voor de tweede wedstrijd. Donderdagavond om 19.30 is de tweede wedstrijd in Landshut.

Ook de andere kwartfinales in de Oberliga zijn begonnen. De uitslagen van de eerste wedstrijden in die series zijn:

Hannover Indians – EC Peiting 4-1

EHC Bayreuth – Halle 6-1

Regensburg – Leipzig 7-3